Yakıt Tüketimi....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ryilmaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
mevsimsel ve biraz zaman lazım oturur :)

vectra b 2.0 GLS aracımla 35 lt ile 280 km yol gidiyorum. İstanbul şehiriçinde böyle. bana fazla geliyor sizce nasıldır. araçda atiker lpg mevcut.

istanbulda isen ortalama soyle bir hesap yapalım 3 liradan gazı alsan
35*3"115 lira yapar bu duruma göre
115%280* : 41 kuruş yapar fazla bence ama aracın 2 bin motor ve İstanbul trafiği bilemiyorum lpg de zamlandl iyice onuda düşünmek lazım ben son zamlardan sonra 32 kuruş yakıyorum oda hiç 3 bin deviri geçmem sıkıştır mam aracı ona rağmen böyle

matematiksel hesap yanlışı var lpg yi 3,11 den aldım 35 lt 108 tl yapıyor.
108/280= 0,385 yapıyor. banada fazla geliyor zaten o yüzden soruyorum cevap alayımda ona göre bi bakıma gideyim.

matematiksel hesap yanlışı var lpg yi 3,11 den aldım 35 lt 108 tl yapıyor.
108/280= 0,385 yapıyor. banada fazla geliyor zaten o yüzden soruyorum cevap alayımda ona göre bi bakıma gideyim.

:d KENDİME GÜLDÜM KUSURA BAKMAYIN ASLINDA YAPDIĞIM İŞTE MUHASEBEDİR :) YOĞUNLUK ARASINDA YAZDIM HATA OLMUŞ KUSURA BAKMAYIN DOĞRU HESAP
0,385 ÇIKIYOR

arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim sağolun

arkadasım bendede 2004 astra h 1,6 easytronic var kış ayında cok fark edıyor lpg 2,78 tl
29 litre ile gecende 281 km gitti.
tekrar fulledim 29 litre bu sefer 235 km gitti
havanın etkisi çok vardiyalı calıstıgım ıcın gece vardıyasında gıdısım ve ıs cıkıs saatlerımde havanın en soguk oldugu saatler bu sebeple daha az km yaptı dıye dusunuyorum.

ama genel olarak h kasa için 300 krş çok normal yazın daha az yakar gorursun (biraz daha zam gelmezse tabi)

41 42 litre ile
400 km den aşağı gitmedim
440ları gördüğüm oldu.

Maşallah deyimde:)

2006 Zafira B Cosmo 1.6 mevcu aracım ve geçen hafta trigerden debriyaj setine hava-polen filtreleri bujileri falan komple bakım yaptırdım bakalım yakıt tüketimini nasıl etkileyecek ... ;)

henüz tüp takıldığından beri (BRC) 2 kez deneme fırsatım oldu Kocaeli şehir içi 1.denemem 0,37 kuruş ( arabaya alışma süreci var :) ) 2.denemem şehir içi 0,32 kuruş olarak hesapladım.Tabi bundan gazı indirimli günlerde almamın payıda var :)

bence veriler güzel.. az yakıtıyla ünlü olan babamın Reno 12 Toros, lpg fiyatlarının artması ve kış ayı sebebiyle 35 kuruş yakıyor :D

Geri