yakıt tüketimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efeem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Efeem

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar ben Astra CD 1.6 kullanıyorum şu anda ekranımda 100 km de 11.6 lt benzin tüketimi görünüyor. Çok kısa mesafe kullanıyorum arabayı. Ama yine de çok değil mi sizce.bu arada öyle agresif araba kullanmam da.

Son düzenleme:
Kısa mesafelerde olabilir.Şehir dışı ne kadar yaktığı önemli.Şehir içi ölçü olmaz diye düşünüyorum.

Bende çopu zaman kısa mesafe kullanıyorum kısa mesafelerde gerçektende aşırı fazla yakıyor o yüzden bu gayet normal bence...kısa mesafede yüksek vitesleri fazla kullanamıyorsunuzdur ama aracınızla şehirlerarası yolda 90-100 km. hızla fazla yokuşlu inişli olmayan bir yolda test edin ortalama 4,7-5,8 civarı daha doğrusu ortalama olarak 5-5,5 lt. yakıyorsa herhangi bir sorun yoktur diye düşünüyorum.

şehir içi 4. vites 50 km aracın en az yakıcağı koşullar budur
ama tabiyki sabit hızlı sürüşlerde geçerlidir*

Arkadaşlar 2008 astra 1,6 tp alalı 2 hafta falan oldu 700 km falan yapmışımdır yol bilg. ortalama 7,3 lt diyo sizce bu fazlamı ??

kısa mesafelerde motor yeterince ısınmadığı için tüketim fazla olacaktır ve motorda aşınmada daha fazla olacaktır.tüketim normal endişeniz olmasın

Normal. Az bile sayılabilir.

3. Motorunuzun harareti (ısısı) yakıt tüketimini etkiler.
• İlk hareketten önce motorun ısınması için en fazla 30 saniye bekleyin. Fazla ısınmasını beklemek yakıt tüketimini arttırır.
• Ancak şehirlerarası yola çıkarken, hareket göstergesinin normale yaklaşmasını bekleyin.
• Kışın motorunuzun çok soğumaması için radyatör önünü gazete kağıdı ya da benzeri bir şeyle kapatın.
Soğuk motorda yakıt sarfiyatı fazladır. Motor tam ısınmadan yapılan yolculuklardan (özellikle kısa mesafelerden) kaçının. Böyle durumlarda aracınız yüzde 25 daha fazla yakıt harcar.
http://www.araconline.com/h/haber.asp?id=296 sitesinde alıntıdır.

3. Motorunuzun harareti (ısısı) yakıt tüketimini etkiler.
• İlk hareketten önce motorun ısınması için en fazla 30 saniye bekleyin. Fazla ısınmasını beklemek yakıt tüketimini arttırır.
• Ancak şehirlerarası yola çıkarken, hareket göstergesinin normale yaklaşmasını bekleyin.
• Kışın motorunuzun çok soğumaması için radyatör önünü gazete kağıdı ya da benzeri bir şeyle kapatın.
Soğuk motorda yakıt sarfiyatı fazladır. Motor tam ısınmadan yapılan yolculuklardan (özellikle kısa mesafelerden) kaçının. Böyle durumlarda aracınız yüzde 25 daha fazla yakıt harcar.
http://www.araconline.com/h/haber.asp?id=296 sitesinde alıntıdır.
teşekkürler savaş abi:good:

Geri