Yakitttt!!!!

97_astra_sw

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
97_sw_astra sahıbıyım

1.6 16V ecotech motor.

aracı 3 hafta once aldım. ama 100 km 12 litre yakıyor. bunlar hep boyle mı yakıyor yoksa bı sorun mu var aramalımıyım yardımcı olursanız sevınırım saygılarr

ilk seferınde bende oyle dusunmustum.hatta ilkölcümümde 13.5 litre yakmıstı. ancak bugun fulledım hesapladım 2500 deviri gecmedim. eminim. 12 litre yakmıs:S

Yavas yavas,Motor alışıyor demekki.. (:

Şehiriçi ise normal değerlendirilebilir. Havalar ısınınca biraz daha düşer. Bakımlarını bir yaptır daha da fark edecektir. Bir de en önemlisi kalkışlarda gaza fazla yüklenme. Her araç en fazla benzini kalkışlarda tüketir.

dogrudur. ben bıraz telaşa kapıldım acıkcası bunlar boyle cok mu yakıyor dıe. ayrıca bı sorun daha var ben bırazda yakıtın fazla olusunu ona baglıyorum aslında. benzın kapagı orjinal degıl. yanı oturmuyor. o yuzden de benzın ucuyor olabılırmı oradan??

O durum bu havalarda fazla bir etki yaratmaz. Buharlaşma sıcak havalara daha yoğun olur. Bir an evvel o depo kapağının çaresine bakmanı öneririm.

Çok devirsiz kullanımda oluyor. 3 - 4 devirlerde vites değiştir uzun süreli düşük viteslerde (1-2-3 viteslerde) yüksek devirde kullanma.Yokuşlarda sakın boşa alma aksine gaz kes ve 2-3 viteste in otomatik yakıt kesecektir çok büyük tasarruf. Benzin kapağının orjinal olmaması ile fazla bağlantısı yok çok fazla yakıt uçmaz hava sıcak olmadıkça.

Son düzenleme:
Bu yokuş aşağı inmelerde benzinli araçlarda kelebeği kapattığı için hiçmi yakıt tüketimi olmuyor?yol bilgisayarlı olan aracımızda boşta giderken 1,1lt/100 km yazarken vitesde bu 0,0 lt/100 km oluyor.hakkaten hiç yakmıyormu? birde aynı olay lpg içinde geçerlimi?

Bu yokuş aşağı inmelerde benzinli araçlarda kelebeği kapattığı için hiçmi yakıt tüketimi olmuyor?yol bilgisayarlı olan aracımızda boşta giderken 1,1lt/100 km yazarken vitesde bu 0,0 lt/100 km oluyor.hakkaten hiç yakmıyormu? birde aynı olay lpg içinde geçerlimi?

ewet yokuş aşağı inişlerde vitesteyse yakmaz ama boşta bırakırsan araç rolantide 1.1 gibi bir tüketim yapar.Birde yokuş aşağı inerken 0.0 olmuyorsa ya uygun viteste değildir araç yada klima açıktır.

LPG de yeni sıralı sistem LPGler için geçerli.LPG Yolbilgisayarına bağlattıysanız zaten ekranda onuda anlıyabilirsiniz...

Geri