Yangın Algılama! Duman Dedektörü...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mskirca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mskirca

VIP Üye
10-Balıkesir
Siteyi ziyaret et
Değerli Arkadaşlar,

Geçen hafta başımıza gelen bir olay hasebiyle siz değerli forum üyelerine bir uyarı yapmak istedim.

Perşembe sabahı babamların evinde elektrik kesintisi (gidip-gelme) sonucu buzdolabının motoru alev almış ve yangın çıkmış. Ailem canını zor kurtardı ve evde itfaiye müdahalesi sonucu çok ciddi maddi hasar gerçekleşti. Maddi hasar elbet giderilir onarılır imar edilir fakat can geri getirilemez. Ailemin kurtulduğuna şükrediyoruz.

Bende bu durumdan kendime ders çıkararak evime duman dedektörü taktırmaya karar verdim. Ve bunu çevremdeki tüm insanlara aktararak onlarında bilinçlenmesini istiyorum.
Zira duman dedektörü, dumanı anında algılayarak 3metreye 85db ses ile ikaz veriyor ve sizi uyarıyor. Çok kolay tak çalıştır modeli, pille çalışan, basit bir cihaz. Tavsiyem herkesin alıp özellikle 1 adet mutfağa 1 adet de evin şekline göre ara antreye koymasıdır. Aşağıda bulduğum kaliteli bir cihazın linkini paylaşıyorum.

Kazasız belasız, sağlıklı güvenli günler dilerim..

https://www.hepsiburada.com/lorex-pilli-duman-dedektoru-sensoru-p-HRFURLRSA5

• Beğen
Tepkiler: Murat
Çok geçmiş olsun. Rabbim hepimizi görünmez kaza belalardan korusun inş. Benim evimde şu an doğalgaz için dedektör mevcut bu işi görürmü sence hocam ?

• Beğen
Tepkiler: omeroz ve mskirca
Çok geçmiş olsun. Rabbim hepimizi görünmez kaza belalardan korusun inş. Benim evimde şu an doğalgaz için dedektör mevcut bu işi görürmü sence hocam ?

Teşekkürler. Amin. Yok @Hasip hocam doğalgaz dedektörü sadece gaz kaçaklarını algılıyor ve duman dedektörü görevi görmüyor. Aslında hem gaz hemde duman dedektörü almak gerekiyor. En sağlıklısı bu.. Sen iki tane de duman dedektörü alıp tak kafan rahat olsun bence..

• Beğen
Tepkiler: Hasip
Hemen siparişini geçiyorum hocam.

Bizim mahallede de çok elektrik kesintisi oluyor, ben de alayım.

Bir de bu kesintilerden elektrikli eşyaların bozulmaması için bi alet - cihaz var mı acaba?

D5503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Değerli Arkadaşlar,

Geçen hafta başımıza gelen bir olay hasebiyle siz değerli forum üyelerine bir uyarı yapmak istedim.

Perşembe sabahı babamların evinde elektrik kesintisi (gidip-gelme) sonucu buzdolabının motoru alev almış ve yangın çıkmış. Ailem canını zor kurtardı ve evde itfaiye müdahalesi sonucu çok ciddi maddi hasar gerçekleşti. Maddi hasar elbet giderilir onarılır imar edilir fakat can geri getirilemez. Ailemin kurtulduğuna şükrediyoruz.

Bende bu durumdan kendime ders çıkararak evime duman dedektörü taktırmaya karar verdim. Ve bunu çevremdeki tüm insanlara aktararak onlarında bilinçlenmesini istiyorum.
Zira duman dedektörü, dumanı anında algılayarak 3metreye 85db ses ile ikaz veriyor ve sizi uyarıyor. Çok kolay tak çalıştır modeli, pille çalışan, basit bir cihaz. Tavsiyem herkesin alıp özellikle 1 adet mutfağa 1 adet de evin şekline göre ara antreye koymasıdır. Aşağıda bulduğum kaliteli bir cihazın linkini paylaşıyorum.

Kazasız belasız, sağlıklı güvenli günler dilerim..

https://www.hepsiburada.com/lorex-pilli-duman-dedektoru-sensoru-p-HRFURLRSA5
Çok geçmiş olsun, allah tez zamanda maddi manevi yaralarınizi iyileşirsin.

Elimizden gelen bir şey olur mu?

• Beğen
Tepkiler: mskirca
Çok geçmiş olsun, Allahım cümlemizi her türlü kazadan, beladan muhafaza eylesin...

• Beğen
Tepkiler: mskirca ve ikra71
Çok geçmiş olsun. Allah kazalardan belalardan korusun.

---- Seri mesaj engellendi. Mesajlar birleştirildi. (Opel Forum) ----

Bir de bu kesintilerden elektrikli eşyaların bozulmaması için bi alet - cihaz var mı acaba?

Ben evimdeki tüm elektronik eşyalarda aşağıda resmini gördüğünüz Tunçbilek Akım Koruma Cihazını kullanıyorum. Daha önceki oturmuş olduğum binaya yüksek voltaj gelmesi sonucu bizim binadaki komşuların prizde takılı bulunan tüm cihazları yanmıştı. Benim ise sadece koruma prizine takılı olmayan kombim yanmıştı. Diğer buzdolabı, çamaşır bulaşık makinesi, TV, Bilgisayar cihazlarımın bağlı oldukları prizlerde Akım Koruma Prizi olduğundan hiç birşey olmadı. Tabi bu arada Akım Koruma Prizlerimin içi kömür oldu ama olsun cihazlarıma birşey olmamıştı. Kullanmanızı kesinlikle tavsiye ederim.Ekli dosyayı görüntüle 537

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: omeroz ve mskirca

Teşekkür ederim hocam sağolun.. Akım koruyuculu prizler ve kaçak akım rolesi kullanmakta fayda var. Zaten artık Belediyeler Kaçak Akım Rolesi olmayan elektrik tesisatlarına ruhsat vermiyor. Ama eski binalara bu mevcut değil maalesef. @ikra71 dediği gibi akım koruyucu priz kullanmak da çok etkili bir yöntemdir.

Ben de de tedbir amaçlı koyduğum duman dedektörü var evde antrede bir kaç yıldır. Fakat ne zaman evde balık et yapsak dumandan ötüp duruyor.:(:):)

Geri