Yangın Algılama! Duman Dedektörü...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mskirca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çok geçmiş olsun. Allah kazalardan belalardan korusun.

---- Seri mesaj engellendi. Mesajlar birleştirildi. (Opel Forum) ----

Ben evimdeki tüm elektronik eşyalarda aşağıda resmini gördüğünüz Tunçbilek Akım Koruma Cihazını kullanıyorum. Daha önceki oturmuş olduğum binaya yüksek voltaj gelmesi sonucu bizim binadaki komşuların prizde takılı bulunan tüm cihazları yanmıştı. Benim ise sadece koruma prizine takılı olmayan kombim yanmıştı. Diğer buzdolabı, çamaşır bulaşık makinesi, TV, Bilgisayar cihazlarımın bağlı oldukları prizlerde Akım Koruma Prizi olduğundan hiç birşey olmadı. Tabi bu arada Akım Koruma Prizlerimin içi kömür oldu ama olsun cihazlarıma birşey olmamıştı. Kullanmanızı kesinlikle tavsiye ederim.Ekli dosyayı görüntüle 537
Ekli dosyada sıkıntı var ama marka model belirtmişşisiniz zaten, Kesinlikle bakıp alacağım böyle bir şey. Sürekli elektrikler gidiyor. Allah muhafaza yangın çıkmasa bile yeni aldığım bir sürü beyaz eşyanın bozulma riski var. Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: mskirca
Çok
Değerli Arkadaşlar,

Geçen hafta başımıza gelen bir olay hasebiyle siz değerli forum üyelerine bir uyarı yapmak istedim.

Perşembe sabahı babamların evinde elektrik kesintisi (gidip-gelme) sonucu buzdolabının motoru alev almış ve yangın çıkmış. Ailem canını zor kurtardı ve evde itfaiye müdahalesi sonucu çok ciddi maddi hasar gerçekleşti. Maddi hasar elbet giderilir onarılır imar edilir fakat can geri getirilemez. Ailemin kurtulduğuna şükrediyoruz.

Bende bu durumdan kendime ders çıkararak evime duman dedektörü taktırmaya karar verdim. Ve bunu çevremdeki tüm insanlara aktararak onlarında bilinçlenmesini istiyorum.
Zira duman dedektörü, dumanı anında algılayarak 3metreye 85db ses ile ikaz veriyor ve sizi uyarıyor. Çok kolay tak çalıştır modeli, pille çalışan, basit bir cihaz. Tavsiyem herkesin alıp özellikle 1 adet mutfağa 1 adet de evin şekline göre ara antreye koymasıdır. Aşağıda bulduğum kaliteli bir cihazın linkini paylaşıyorum.

Kazasız belasız, sağlıklı güvenli günler dilerim..

https://www.hepsiburada.com/lorex-pilli-duman-dedektoru-sensoru-p-HRFURLRSA5
çok geçmiş olsun allah beterinden korusun inşaallah

• Beğen
Tepkiler: mskirca
Çok geçmiş olsun.Cana birşey gelmemesi çok sevindirici..Eletirik idaresine dava açma hakkınız var..Tespit ve tutanak alırsanız bence bir deneyin derim..

Büyük geçmiş olsun...Zararınızın kaynağı doğrudan elektrik dağıtım şirketi kaynaklı ( dağıtım şirketi adına çalışan taşeronda olabilir) ise zararınızın büyük bir kısmı karşılanır. Tedbirlere gelince ; Öncelikle eğer yoksa ev giriş elektrik panosu veya dairenizi besleyen panoya aşırı akım rolesi (30ma) taktırın, ( hatta işi abartıp voltaj regülatörü taktıranlar bile vardır) bu size akım koruması sağlayacak sisteminiz güvende olacaktır. Gerek doğalgaz , gerekse duman dedektörlerinin sensör ömrü ortalama 4-5 max. 10 yıldır ( duman), İmal yılına özellikle dikkat etmenizde fayda var. Eğer arduino yada elektronik ilginiz varsa siz bile yapabilirsiniz. Doğalgaz dedektörlerinde eğer selenoidle bağlantısı yapılmamışsa cihaz sadece sesli uyarı yapar, selenoid bağlantısıyla gazı keser, birde bunların multi dedektörleride yanıcı ve zehirli gazları tanır ama eve gerek yok.
Bina koridoruna 6Kg lık KKT tipi yangın tüpü ve yangın battaniyesi bulundurmak isabetli olacaktır.

Büyük geçmiş olsun...Zararınızın kaynağı doğrudan elektrik dağıtım şirketi kaynaklı ( dağıtım şirketi adına çalışan taşeronda olabilir) ise zararınızın büyük bir kısmı karşılanır. Tedbirlere gelince ; Öncelikle eğer yoksa ev giriş elektrik panosu veya dairenizi besleyen panoya aşırı akım rolesi (30ma) taktırın, ( hatta işi abartıp voltaj regülatörü taktıranlar bile vardır) bu size akım koruması sağlayacak sisteminiz güvende olacaktır. Gerek doğalgaz , gerekse duman dedektörlerinin sensör ömrü ortalama 4-5 max. 10 yıldır ( duman), İmal yılına özellikle dikkat etmenizde fayda var. Eğer arduino yada elektronik ilginiz varsa siz bile yapabilirsiniz. Doğalgaz dedektörlerinde eğer selenoidle bağlantısı yapılmamışsa cihaz sadece sesli uyarı yapar, selenoid bağlantısıyla gazı keser, birde bunların multi dedektörleride yanıcı ve zehirli gazları tanır ama eve gerek yok.
Bina koridoruna 6Kg lık KKT tipi yangın tüpü ve yangın battaniyesi bulundurmak isabetli olacaktır.

Hocam evde 6kg yangın tüpü vardı birader sıkmış komple ama fayda etmemiş.. Dediklerinizi uygulamak gerek.. Teşekkürler.

Geri