Yardım Edebilirmisiniz - Aracımın kaloriferi ısıtmıyor

crazycloud

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selamın Aleyküm Arkadaşlar aracım vectra B 2000 Motordur ve Kalorifer Sorunu Yaşıyorum Motorun Sıcaklığı Hiç Bi Şekilde Arabanın İçini veya Arabanın İçinkideki Kişiyi Isıtmıyor Hiç Bi Şekilde. Tamircim Petek Sorunu Yaşadığımı Söğledi Petek Tıkalıymış Peteği Değiştirmem 350 Tl Yi Bulduğunu SÖğledi Şuanda Onu Yaptıramıcağım İçin Kendi İmkanlarımla Peteği Sökmeden Temizleye Bilirmiyim Acaba Bir Mütted idare Etsin Amacım Yardımlarınızı Bekliyorum Arkadaşlar Şİmdiden Teşekkür Ederim...

evet muhtemelen petek tıkanmıştır;

Kış boyunca mı ısıtmadı?

Ben petek değişimine işçilik dahil 115 tl verdim 3 ay önce;

Ha bu arada sökmeden peteği kimyasallar ile temizleyen yerler var maximum 770 tl alırlar;

350 liraya triger değişimi ve bakım yapılırır
Artı forumda araştır Muhammed yaşar isimli arkadaştı sanırım temizliğini detaylı anlatıyor

arabayı alalı 5 ay oldu hiç bi kere ısıttığını görmedim o peteği temizletmeye götürmektense değiştiririm daha iyi ne o öle yaa 770 tl :) :) tsk ederim arkadaşım hemen forumda araştırıyorum o arkadaşı çok tsk ederim yardımın için..

arabayı alalı 5 ay oldu hiç bi kere ısıttığını görmedim o peteği temizletmeye götürmektense değiştiririm daha iyi ne o öle yaa 770 tl :) :) tsk ederim arkadaşım hemen forumda araştırıyorum o arkadaşı çok tsk ederim yardımın için..

70 TL olmasın o :)

arkadaş öle yazmışta ondan şaşırdım olabilirde :)

Vectra B kaloriferinin normal şartlarda peteklerin tıkanması nedeniyle "Hiç Bi Şekilde" ısıtmaması imkansız. Bir kalorifer hiç bir şekilde ısıtmıyorsa kalorifer peteğine hiç sıcak su gelmiyor demektir. Kalorifer peteğinde delik felan olduysa kalorifer su hortumları eski sahibi tarafından masraf fazla diye iptal ettirilmiş de olabilir. Kaloriferler yeteri kadar ısıtmıyorsa olası nedenlerden bazıları; aracın soğutma sisteminde yeteri kadar su yoktur, termostat arızalıdır açık kalıyordur, kalorifer peteği kireçlenme nedeniyle kısmen tıkanmış olup içerisinde yeteri kadar sıcak su barındıramıyordur, iç ünitedeki sıcak/soğuk ayarını yapan anahtar bozulduğu için sistem devamlı soğuk kısmında kalıyordur.

savaş bey termostadı değiştirdim sadece bi arkadaşa uygum 60 tl yee kırklarelinde değiştirdim ama gene olmadı ben değiştirmeden kendi imkanlarımla temizlemeyi istiyorumda bundada hiç bi bilgim yok nasıl temizleyeceğimden ondan yardımlarınızı bekliyorum ne kullanmalıyım temizlemek için neler almalıyım nasıl yapmalıyım hiç bilmiyorum açıkcası..

Kalorifer peteğini sökmek o kadar kolay bir iş değil. Ön göğüsün altı-kül tablasının arkasına gelen kısım sökülecek, bu işlem biraz zor olduğu için işçilik fiyatı fazla oluyor. Benzer konuların birinde bu işi yapan bir arkadaşımız olacaktı. Eski konuları biraz araştırmak lazım.

tsk ederim savaş bey çok yardımcı oldunuz...

Geri