S
selocan77
Bilgi Girilmemiş
Evet evetTemyiz kağıdı nedir yahu? Temyiz benim bildiğim hukuksal bir terim, üst makama itiraz demek, bahsettiğimiz şey Temiz Kağıdı mı (borcu yoktur kağıdı)..
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Evet evetTemyiz kağıdı nedir yahu? Temyiz benim bildiğim hukuksal bir terim, üst makama itiraz demek, bahsettiğimiz şey Temiz Kağıdı mı (borcu yoktur kağıdı)..
Öyle şey olmaz ya.Elinde ruhsatın ve bide noter satış senedin varken vergi dairesi nasıl işlem yapamaz anlamadım.Çünkü zaten vergi dairesi noter satış senedine göre işlem yapıyor.Anlaşılır şey değil.ne yapıcan şimdi,Acil durumlar hariç arabayı kullanma bari.Birde plaka numarandan motorlu taşıt sorgulamasına girerek sistemden kontrolünü yap.Güncellendiğinde işlemini yaparsın.bugün muayne istasyonuna gittim fakat online bi işlem yapamadıklarını temiz kağıdını elden getirmem gerektiğini söylediler. vergi dairesine tekrar gittiğimde ise elimde ruhsat ve noterden onaylı satış belgesinin bi kopyası olmasına rağmen temiz kağıdını veremiyeceklerini söylediler. sistemin illa güncellenmesi ve o ekranda benim adımın görünmesi gerekiyormuş. böyle bi saçmalık ömrümde görmedim. bu durumu polise de anlatamazsın... araba 1 hafta yatcak mı ne saçma şey...
Öyle şey olmaz ya.Elinde ruhsatın ve bide noter satış senedin varken vergi dairesi nasıl işlem yapamaz anlamadım.Çünkü zaten vergi dairesi noter satış senedine göre işlem yapıyor.Anlaşılır şey değil.ne yapıcan şimdi,Acil durumlar hariç arabayı kullanma bari.Birde plaka numarandan motorlu taşıt sorgulamasına girerek sistemden kontrolünü yap.Güncellendiğinde işlemini yaparsın.
söyledikleriniz kısmen doğru ama eksik trafik tescildeki ek1 yada ek2 formu o bahsettiğiniz evrakların ekinde olmassa nakil vasıtalar işlem yapmaz hee diyeceksinizki ek1 yada ek2 formuna ne gerek var nasılsa ruhsat çıkmış ama malesef burası Türkiye resmi işler kolay halledilmiyor
Daha önce ben Yeğenbey Vergi Dairesinde çalışırken tescil formu filan istemiyorduk,ama son 3-4 seneyi bilmiyorum.Zaten trafik tescilden evrak almak ölüm.
ben geçen hafta muayne yaptırdım temiz kağıdı istemediler...
Arkadaşom konuyu yeni gördüm o yüzden geç oldu sanırım ama yapman gereken tek şey araç hangi trafik şubeye kayıtlıysa ruhsatta yazar oraya gidip ruhsat değişimindeki trafik tescilde içeriye verdiğin ek1 yada ek2 diye bir form var onu ve noter satışını trafik tescilden istemelisin sonra bu iki evrak ve ruhsatın aslı ile trafik tescilin bağlı bulunduğu nakil vasıtalar vergi dairesine gidip plakayı kendi üzerine geçirmek olay bu kadar başıma çok geldiği için iyi biliyorum ( yalnız evrakların trafik şubeden vergi dairesine posta yolu ile yollandıysa trafikteki memur amcalara biraz ağız yapman lazım çünkü biz onları postaladık bizden çıktı diyebilirler ama bağlamayı yaparsan plakanın dosyasını çekip ordan evrakları sana verebilirler )