yay aldım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan skyeye34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
selam arkadaşlar ben yeni üyeyim herkese selamlar

arkadaşlar bende yay taktırmak istiyorum ama terettüt içindeyim daha sonradan araca zarar verir,mi veya han marka yayı tavsiye edersiniz teşekkürler

ewt bnde 5 cm dusunuorum yada kestiricem bakalm:) yay ın markası nedir acaba arkadasım ?

bi de orjinal amortisörler nasıl sertleştiriliyor?
3,5cmlik bir yay taktığımızda, orjinal amortisörleri nerde nasıl sertleştircez?
bilgisi olan varsa sevinirm

bi de orjinal amortisörler nasıl sertleştiriliyor?
3,5cmlik bir yay taktığımızda, orjinal amortisörleri nerde nasıl sertleştircez?
bilgisi olan varsa sevinirm

malesef boyle bir secenek yok..orjinal amortisor sertlestirilemez. spor amortisor alirsan (koni, eibach, fk yada vogtland'in) sertlestirebilir hatta yumusatabilirsin..fakat spor amortisorun en yumusak ayari bile bizim araclarin orjinal amortisorlerinden daha serttir.
3.5'luk yay taktiginda amortisorleri sertlestirmen gerekmez. spor yay zaten yol tutusu olarak baya bi fark yarattigi icin sana aracin sertligi ve gidisati yetecektir..ama daha iyi bi yol tutus istiyorsan yinede spor amortisor taktirabilirsin, keyfine gore..fakat o zamanda cukura girdiginde ya pinpon topu gibi sekersin yada etlerin dokulur, illallah dersin. istanbul'un yol sartlarina gore 3.5'luk yay fazla bile esasinda..3.5'tan fazlasi olunca hem aracin altini surtme ihtimali yuksek oluyo hemde aracin on takimina ve amortisorlerine inanilmaz zararlari var cunku hemen hemen hic yaylanma payi birakmiyor.
coilover sistemlerde ise hem yukseklik alcaklik hemde sertlik yumusaklik ayari var..
amortisor ve yay ureticileri 3.5'luk yaydan oteye gidilecekse 4.5 yada 5.5 gibi, sport amortisorleri sart kosarlar

malesef boyle bir secenek yok..orjinal amortisor sertlestirilemez. spor amortisor alirsan (koni, eibach, fk yada vogtland'in) sertlestirebilir hatta yumusatabilirsin..fakat spor amortisorun en yumusak ayari bile bizim araclarin orjinal amortisorlerinden daha serttir.
3.5'luk yay taktiginda amortisorleri sertlestirmen gerekmez. spor yay zaten yol tutusu olarak baya bi fark yarattigi icin sana aracin sertligi ve gidisati yetecektir..ama daha iyi bi yol tutus istiyorsan yinede spor amortisor taktirabilirsin, keyfine gore..fakat o zamanda cukura girdiginde ya pinpon topu gibi sekersin yada etlerin dokulur, illallah dersin. istanbul'un yol sartlarina gore 3.5'luk yay fazla bile esasinda..3.5'tan fazlasi olunca hem aracin altini surtme ihtimali yuksek oluyo hemde aracin on takimina ve amortisorlerine inanilmaz zararlari var cunku hemen hemen hic yaylanma payi birakmiyor.
coilover sistemlerde ise hem yukseklik alcaklik hemde sertlik yumusaklik ayari var..
amortisor ve yay ureticileri 3.5'luk yaydan oteye gidilecekse 4.5 yada 5.5 gibi, sport amortisorleri sart kosarlar

acıklamalar için tesekkurler. havalar düzelince aracıma 3,5 yay taktırmayı düşünüorum.spor amortisörler pahalı bnm için.o yüzden acaba sadece yay yeterli ya da zararlı olur mu die kafama takılıo

acıklamalar için tesekkurler. havalar düzelince aracıma 3,5 yay taktırmayı düşünüorum.spor amortisörler pahalı bnm için.o yüzden acaba sadece yay yeterli ya da zararlı olur mu die kafama takılıo

3,5'luk yaylar oldukca yeterli, hic kafana takilmasin :good: aracdi daha cok sertlestirmeden yada yormadan, yol tutus icin bi modifiye daha istiyosan ön kule gergisini tavsiye ederim..önümüzdeki ay ingiltere'den getirtip taktiricam kendi astrama..malesef burda yok astra h için

Ben bugün kendim taktim, vidali amörsütör. Ilk basta tam indirdim, arabanin üzerine elimle bastigimda milim kipirdamiyordu ve cok alcakti. Bende orta seviyeye aldim, simdide sert ama ilk halinden iyi. Montesininin nasil yapildigini resimli vericem. Hepsinin montesi 1 saatimi aldi, üstelik ilkkez yaptigim halde.

arkadaslar yay kestirme islemini kesinlikle tavsiye etmiyorum, heran taklaya gelebilir arabaniz, 200-300 ytl verip spor yay almak caninizdan daha onemli birsey degil bunu unutmayin bu 1.
2.ciside spor yaylar araca takildigi anda bariz bir sekilde yere yaklastigini anlarsiniz, yapmaniz gereken aracinizin tavanina yukaridan bakmak, ayrica yay takildiktan sonra yeteri miktarda aracinizin alcalmadigini dusunuyorsaniz biraz sabredeceksiniz, 1-2 ay icerisinde yaylar kendini iyice salacak ve arac istediginiz kivama gelecektir, 3.5 cm yay alipta 1 bakla daha kestiren arkadasimda umarim buna sonradan pisman olmas...

Geri