yay konusunda fikirlerinize ihtiyacım var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arf68
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

arf68

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar geçengün bir iki ufak sorun vardı arabada servise gittim ve ön sol yay dipten kırık çıktı.servis her ikisinin birden değişmesi gerek diyor.sizce her ikisini değiştirmek gereklimi yoksa tekinimi yenilesem???????ayrıca ikiside değişim gerekliyse standart yayları komple değiştirsem ne marka yay takmamı önerirsiniz??bunu sorarken düşüncem arabayı çok az alçatsam nasıl olur acaba çünkü üzerindeki jantlar 18'lik davlumbaza sütme sorunu yaşarmıyım??tavsiyelerinizi bekliyorum....

kardeş ikisi birden degişir çünki o yenı yayla eskı yayın suspansıyonu farklı gelır hatta eskı taraf bıraz alcak bıle kalabılır onun ıcın ıkısı bırden degısır!! hiç ugrasma aynı ebatta yay taktır işi bitir

astrammm' Alıntı:
kardeş ikisi birden degişir çünki o yenı yayla eskı yayın suspansıyonu farklı gelır hatta eskı taraf bıraz alcak bıle kalabılır onun ıcın ıkısı bırden degısır!! hiç ugrasma aynı ebatta yay taktır işi bitir

teşekkürler

spor yay takacaksan sürtme yapabilir.

astrammm' Alıntı:
:good:

Arkadaşım,

Yayları mutlaka karşılıklı değiştir, eğer bir tarafı değiştirirsen eski taraf yeni tarafa göre daha fazla deforme olduğundan (daha kısa) daha sert olacak bu durumda arabanda sürüş esnasında dengesizliğe ve yol tutuşunda azalmaya yol açacaktır.

Sonuç olarak; her ikisini de değiştir ülkemiz yolları hepimizin malumu:D . Aracın bu haliyle de mükemmel.

Ufak bir not: Ben de 2004 vectra c 1.6 var. Geçenlerde yetkili serviste orijinal helezon fiyatı sordum, tanesi 300 küsür YTL:confused: . Vectra c 3.2 GTS nin ki muhtemelen daha da yüksektir. Bilgilerinize.

yansanayi alsan 2 tane ama alt aksamda şakaya gelmez tercihin orjinalden yana olsun

mbaran' Alıntı:
Arkadaşım,

Yayları mutlaka karşılıklı değiştir, eğer bir tarafı değiştirirsen eski taraf yeni tarafa göre daha fazla deforme olduğundan (daha kısa) daha sert olacak bu durumda arabanda sürüş esnasında dengesizliğe ve yol tutuşunda azalmaya yol açacaktır.

Sonuç olarak; her ikisini de değiştir ülkemiz yolları hepimizin malumu:D . Aracın bu haliyle de mükemmel.

Ufak bir not: Ben de 2004 vectra c 1.6 var. Geçenlerde yetkili serviste orijinal helezon fiyatı sordum, tanesi 300 küsür YTL:confused: . Vectra c 3.2 GTS nin ki muhtemelen daha da yüksektir. Bilgilerinize.

dostum eğer ben yanlış anlamadıysam yetkili'den fiyat olarak çiftine 311ytl dediler...senin dediğin gibiyse gitti canımmm 600ytde desene..

gokalp' Alıntı:
yansanayi alsan 2 tane ama alt aksamda şakaya gelmez tercihin orjinalden yana olsun

evet bugibi konularda orjinal tercihetmek lazım.teşekkürler..

Geri