Yeni alınan 2 lastiği önleremi taksak arkalaramı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ISMMZM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
araç önden çekişli ise yeni lastikleri ön tarafa tak.
eğer tam tersi ise arkaya takarsın budur olay

önlerdekiler daha çabuk eskiyeceğinden öne takıp zaten aşınmış olanları arkaya takmak daha mantıklı
zinciri de arkaya takmak ister bazıları herhalde aynı sebepten :D

2 tanesinin durumu iyi demişsiniz. Acaba nerden biliyorsunuz? Sadece diş kalınlığına bakarak buna karar verdi iseniz. Bence yanlış. Nedenine gelince, 2 yıldan sonra lastikler özelliklerini kaybetmeye başlıyor. Buda demek oluyorki, 2-2,5 yılda 4 lastiği değiştirmek gerekiyor.

Ben daha geçenlerde iki yeni lastik aldım.Önler bayağı aşınmış idi arkadakiler ise idare eder durumda.O yüzden yeni aldıklarımı öne taktırdım.Zaten vectralar önden çekişli arabalar.Öne takmak daha doğru.Arkadaşların dediği gibi ön lastiklere daha fazla yük biniyor.Bunu da gözeterek öne takmak daha mantıklı.Aslında dördünü de değişmek gerekti de imkanlar el vermiyor.Bakalım birkaç ay içinde arkadakileri yenilemek lazım sanırım.Bu arada bir sorum olacak.Vectraların ıslak zeminde arkasını bırakıp saldığı doğru mudur arkadaşlar?

michelin'in internet sitesinde araba ister önden çekişli olsun ister arkadan çekişli olsun farketmez yeni lastikleri arkaya takın diyor.

otomotiv dünyasında herşey çok eski bilgi...
her zaman sorgulamak lazım.
mantık ön planda olmalıdır.

Geri