yeni astra sedan 1.4 vites D de iken oluşan titreme ve sarsıntı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan berfe1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berfe1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar aracım 1000 km de. kırmızı ışıkta vites d konumunda beklerken sartıntı oluyor önce düşük sonra biraz hissedilir değişiyor bu şekilde. vitesi n ye alıyorum düzeliyor. bir ded de sarsıntı meydana gelirken devir saati sabit yani rolanti ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. bugun ankara opak a gittim ustayla teste çıktık normal olduğunu istersem rolantiyi yükseltebileceğini ancak bu zamanda yakıt tüketimin artacağını söyledi.  10 gundur kullanıyorum aracı bugun yaşadım bu sıkıntıyı. tavsiyeniz nedir. başka servise gideyim mi?

Ynt: yeni astra sedan 1.4 vites D de iken oluşan titreme ve sarsıntı

Evet bu durum Active Select araçlarda mevcut ne yazıkki :( . Benim de nişanlımın aracı 1.6 115hp active select onda da aynı durum mevcut.
N'ye alınca biraz sakinleşiyor :) Geçtiğimiz aylarda ben de bu durumla ilgili başlık açmıştım, arkadaşlar bu şekilde olduğunu söylemişti.

chiv link' Alıntı:
Evet bu durum Active Select araçlarda mevcut ne yazıkki :( . Benim de nişanlımın aracı 1.6 115hp active select onda da aynı durum mevcut.
N'ye alınca biraz sakinleşiyor :) Geçtiğimiz aylarda ben de bu durumla ilgili başlık açmıştım, arkadaşlar bu şekilde olduğunu söylemişti.
çok fazla sarsıyor ama üzücü birşey.

Bende de var o durum. Dikkat ederseniz titreme olduğunda devir ibresi de hafif oynuyor. Başka otomatikte de gördüm aynı. İsterseniz rolantiyi hafif yükseltip deneyin. Ama aşırı sarsma yok, bilginize.

Evet rolanti biraz yükseltilirse kısmen düzelecektir diye tahmin ediyorum. Çok abartı bir sarsma da yok yani, hissediliyor ama.

Bende de şu sorun var.D konumunda ilk kalkışta araç bi silkeleniyo.bunu servise sordugumda balatalar çok sıkıyo bu durum normal dediler.sizde varmı bu sorun?

O simdi asker link' Alıntı:
Bende de şu sorun var.D konumunda ilk kalkışta araç bi silkeleniyo.bunu servise sordugumda balatalar çok sıkıyo bu durum normal dediler.sizde varmı bu sorun?
otomatik şazımanda balata  questionnn bunu söyleyen servisis elemanını tanımak isterdim bizim otomatik şanzımanlar klasik tork konvertörlü yani yağ basıncı ile çalışıyor o servis ustası (ki nekadar usta olduğu söylediği sözden belli) dsg veyahut easytronik  şanzımanla karıştırıyor heralde.

active selecti bir düzeltemediler gitti.hem çok yakıyor hem de sarsıntı yapıyor.umarım 1.6 dizel otomatikler geldiğinde şu sıkıntıyı çözerler

Öyle sarsıntı yok. Hafif bir titreme oluyor arada.

Bende dururken hafifçe ayağımı frenden çekip arabayı azcık ilerletmeye çalıştığımda araba silkelenerek kalkıyor, sanki hill holder gibi bir sistem arabayı tutuyormuşta aniden bırakıyormuş gibi. Ama kötü olan bunu hep düz yolda yapıyor olması.

Birde arabayı dün servise verdim, oradaki satıcılardan birine de makyajlı kasaların Active Select'i ile ilgili birşey sordum, şöyle bir diyalog geçti aramızda:

-Merhaba, bu makyajlı kasalarda Active Select'e bir iyileştirme yapıldı mı?
-Yoo, aynı Active Select. Niye iyileştirilecekmiş Active Select, çok iyi bir şanzıman.
-Hmm. Sizin Active Select'iniz var mı?
-E burda test aracı var kullanıyoruz çok güzel bir şanzım..
-SİZİN Active Select'iniz var mı? Benzin parasını KENDİ cebinizden ödediğiniz bir Active Select'iniz.
-Ee, öö. Yok yani kem küm, çok mu yakıyor?
-Active Select benzini yakmakla uğraşmaz, direkt depoda imha eder.
-Eeö aslında evet biraz çok yakıyor gibi sanki, bana da öyle gibi şeetmişti şimdi düşününce.
-Active Select iyileştirilsin. İyi günler.
-Evet, şey, tamam. İyi günler.

Geri