yeni astra sedan 1.4 vites D de iken oluşan titreme ve sarsıntı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan berfe1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: yeni astra sedan 1.4 vites D de iken oluşan titreme ve sarsıntı

GNSpower link' Alıntı:
Bende dururken hafifçe ayağımı frenden çekip arabayı azcık ilerletmeye çalıştığımda araba silkelenerek kalkıyor, sanki hill holder gibi bir sistem arabayı tutuyormuşta aniden bırakıyormuş gibi. Ama kötü olan bunu hep düz yolda yapıyor olması.

Birde arabayı dün servise verdim, oradaki satıcılardan birine de makyajlı kasaların Active Select'i ile ilgili birşey sordum, şöyle bir diyalog geçti aramızda:

-Merhaba, bu makyajlı kasalarda Active Select'e bir iyileştirme yapıldı mı?
-Yoo, aynı Active Select. Niye iyileştirilecekmiş Active Select, çok iyi bir şanzıman.
-Hmm. Sizin Active Select'iniz var mı?
-E burda test aracı var kullanıyoruz çok güzel bir şanzım..
-SİZİN Active Select'iniz var mı? Benzin parasını KENDİ cebinizden ödediğiniz bir Active Select'iniz.
-Ee, öö. Yok yani kem küm, çok mu yakıyor?
-Active Select benzini yakmakla uğraşmaz, direkt depoda imha eder.
-Eeö aslında evet biraz çok yakıyor gibi sanki, bana da öyle gibi şeetmişti şimdi düşününce.
-Active Select iyileştirilsin. İyi günler.
-Evet, şey, tamam. İyi günler.

:)

active selectte düzeltmelere yapıldı biraz daha az yakıyor.bu satıcılar tam eşek ya.yemin ediyorum bizim bildiğimizin 10da birini bilmiyorlar.

Yenisini adam gibi test etmek lazım. Active dir ne yapsa yeridir. Daha da fazla yakması işten bile değil.

Ayrıca iyileştirme yapıldıysa ve gerçekten daha az yakıyorsa bunun eskilerine de güncellenmesi lazım. Ayıptır.

eketen link' Alıntı:
Yenisini adam gibi test etmek lazım. Active dir ne yapsa yeridir. Daha da fazla yakması işten bile değil.

Ayrıca iyileştirme yapıldıysa ve gerçekten daha az yakıyorsa bunun eskilerine de güncellenmesi lazım. Ayıptır.
kesinlikle katılıyorum.eski araçlar servise çağrılıp iyileştirme yapılmalı.masrafı da opel tarafından karşılanmalıdır.

sallierim link' Alıntı:
active selectte düzeltmelere yapıldı biraz daha az yakıyor.bu satıcılar tam eşek ya.yemin ediyorum bizim bildiğimizin 10da birini bilmiyorlar.

Bu bilgiyi nereden edindiniz acaba? İnternette araştırdım ancak konuyla ilgili bir bilgi bulamadım.

chiv link' Alıntı:
Bu bilgiyi nereden edindiniz acaba? İnternette araştırdım ancak konuyla ilgili bir bilgi bulamadım.
Adana opel servis müdüründen.vites geçişlerindeki sarsıntıyı da azalttılar

sallierim link' Alıntı:
Adana opel servis müdüründen.vites geçişlerindeki sarsıntıyı da azalttılar
konuyu güncel tutsak, başka bayiden böyle bilgi alanlar var mı acaba?

Benim düşüncem; makyajda Active Select ile ilgili herhangi bir geliştirme yapılmadı.
Astra'nın makyajlandığı sırada çıkan Almanya'daki haberlerin hiçbirinde active select ile ilgili bir iyileştirme/değişiklikten bahsedilmemekte.
O yüzden edindiğiniz bilgi doğru olmayabilir (malum TRdeki bayiler...)

Sayın berfe; sizin aracınız sedan oldugu için eğer ki bir geliştirme/iyileştirme yapıldı ise sizdeki güncel versiyonudur.
Ama ilk sayfadaki mesajımda belirttiğim gibi, bu kırmızı ışıkta "D" modunda beklerkenki hafif titreme nişanlımın aracında da mevcut. Bazı uzun kırmızılarda durum sinir bozucu oluyor ve "N" ye alıyor titremesin diye.

ulas79 link' Alıntı:
otomatik şazımanda balata  questionnn bunu söyleyen servisis elemanını tanımak isterdim bizim otomatik şanzımanlar klasik tork konvertörlü yani yağ basıncı ile çalışıyor o servis ustası (ki nekadar usta olduğu söylediği sözden belli) dsg veyahut easytronik  şanzımanla karıştırıyor heralde.
Ulas bey fren balatasından bahsetti.siz baskı balata anladınız sanırım

Yani fren balatası ısındıgında diskleri aşırı sıktıgından D konumunda bekleyip hareket etmeye basladıgınız ilk anda bi ilkinme oluyo.Anlatabildim umarım  :'(

Geri