yeni corsa 1.2 easytronic mi? eski corsa cdti mi?

opelimiseviyorum

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
2004 corsa 1.3 cdti aracım var. aracım çok temiz ve yakıtından falan da memnunum.. fakat manuel olduğu için eşim kullanamıyor.. bu ara hem heves hemde aracımı yenileme hissiyatı ile yeni corsa 1.2 easytronic benzinlilere kafayı taktım. eşimde rahat sürsün diye ondan otomatik istiyorum. aracımın piyasasına bakıyorum 19 civarında üstüne 10 daha ekleyip bu yeni kasa 1.2 otomatiği almak mantıklı mı?:confused::confused:

Niye mantıklı olmasın ki :) nerdeyse 7-8 yaş genç araç, sorunu, sıkıntısı olmaz. Yıllık bakımını yaptırır senenin 12 ayı cam suyu harici kaputu açmazsınız. Fakat yakıt konusuna gelince sizin cdti daha az yakar, cep dostudur. 1.2 okadarda masum değil. Benimde eşim günlük kullanıyor aracı, bayanlar için bir nimettir otomatik yada easytronic.

hocam eş durumu söz konusu olunca yapacak birşey yok... eğer sürecekse alacaksın otomatik rahat edeceksiniz... ;)

yanıtlar için teşekkür ederim arkadaşlar. arif06 hocam aracınız tamda benim almayı düşündüğüm araçmış. acaba aracınızın bugüne değin yakıt ortalaması nedir?

yanıtlar için teşekkür ederim arkadaşlar. arif06 hocam aracınız tamda benim almayı düşündüğüm araçmış. acaba aracınızın bugüne değin yakıt ortalaması nedir?

Bizim 1.2 corsayı devamlı eşim kullanıyor, hergün okula gidip geliyor, aylık 600 km civarı yol yapıyor. Ankara şehir içi biraz sıkışık olduğu için şuan 312 krş civarı yakıyor. Şehir dışı 237 krş' a kadar düşüyor. Dediğim gibi 1.2 motor çokta masum değil çünkü Corsa D kasa biraz ağır 1.100 kg civarı.

Son düzenleme:
7-7,5lt/100km gibi bir değeri var yani öyle mi? yanlı hesaplamadım değil mi? :)

şehirici ortalama 7 lt yakıyor 1.2 ler tecrübeyle sabit
ben geçenlerde 1,2 fabia ile ilgili bir hesap yapmıştım. kendi aracıma ve kullanımıma kıyasla yılda 300 lira civarı kar sağlıyordu 1,2lt. + vergisi var birde. ben yıllık 600lira civarı vergi ödüyorum 12 yaşında arabaya. kaldı ki artık araçlarımız için d sınıfıda diyemeyiz. yeni c sınıfı araçlar malesef gerek konfor gerek boyut olarak bizim araçlarımızla yarışıyor.

cdti derim ben her zaman :)

Geri