Yeni kredi kartı yasası yakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan osmannn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşın sorusuna cevap aldığını düşünerek... eğer cep telefonlarına taksit olmaz ise bir çok işletme kapıya kilidi vurur. Gün kadar acık... sadece o değil kaçak telefonlarda piyasa da cirit atar... aynı sigara zamların da takındıkları tavır gibi ne oldu? sigaraya yüklendiler sonra millet kaçak içmeye başladı. Kimin işine yaradı? kaçakçının...

abi burda basladı kredı kartsız kefılsız senetsız telefon satısı hatta turkcell bayıınde yetkılı hemde

abi burda basladı kredı kartsız kefılsız senetsız telefon satısı hatta turkcell bayıınde yetkılı hemde

Olacağı zaten o ama arkadaşlar bizler değil bu telefon işi yapan kişilerin maşallah hallerinden memnunlar sesleri çıkmadığına göre yakında kapılarına kilit vurdukların da ne yapacaklar? çok merak ediyorum...

Şahsen bir tüketici olarak 500 TL değerinde bir telefonu gidip de peşin para vererek almam... eğer alacak durumda olmam gerek ki elimde telefonun parçalanması gerek 5 yıldır aynı telefonu kullanıyorum. Dahasını siz düşünün :D

abı bende elıme ne gecse onu kullanıyom androıd symnbıan eskı kasa farketmıyor alo melo dıyor yeter

hakikaten hiç iyi olmadı hiç yoktan 6 taksit imkanı sağlasalar. adamın çocuğu güzel karne getiriyo veya okulu başarı ile bitiriyo ona en güzel hediyelerden biri cep telefonu oluyo. şimdi adam taksit olmayınca nasıl peşin para verip alsın sabancı,koç değil ki kardeşim...

Faturaya ek ödeme 24 ve 36 ay seçeneği mevcut.

yahu zaten gsm şirketlerine yaradı telefon olayı. babamlar beyaz eşya sektöründe adamlar 12 taksiti az buluyorlardı şimdi 9 taksit elden senet yapıyorlardı ama kredi kartına yönlediriyorlardı. şimdi yine elden taksit patlaması yaşanır. ondan sonra vergi yok olmaz tabi. millet kk yönlendirip vergiyi adam akıllı alacağına elden taksite yönlendiriyorlar sırf bankalarla ters durumdalar diye...

Avrupadaki gibi telefonları hat faturalarına dahil etmek istiyorlar herhalde.

Hep günlük yamalar , politikalar.Konuda uzman değilim lakin vergi kaçaklarını arttıracak bir uygulamadır.Alım gücü olmayan adamı dahada sıkarsan senetle taksite kaçar.Ya da tek çekim alacağıma kdv+komisyon ödemem basarım parayı iskontolu fişsiz faturasız alır geçerim der.Taksiti yapan banka , riskide onu ilgilendirsin.Adamına göre limit versin.
Ben isterimki taksit sayısı azalsın , ama her işte olduğu gibi altyapısı yokken bu uygulama başka olumsuzluklara her zaman gebedir.Eee alışkındır bizim uzmanlar , ortaya çıkarsa beklenmedik birşey onu da yamayverirler başka bir uygulama ile.Neden böyle oldu diyerek sorunun kaynağını irdelemek nede olsa ülkemiz zihniyetinde yoktur.

adamların yaptığı olay şu alıyor 2000 tl telefonu 12 taksit 1 hafta kullanıyor hem hevesini alıyor hemde 1 hafta sonunda 1700 tl ye nakite çeviriyor. bunu yapan bir çok kişi var ve telefoncuların sirkülasyonu bundan sağlanıyor. Artık eskisi gibi kontör olayı da yok. Bilmiyorum bakalım durum ne olacak.

Geri