Yeni Opelciye yardım.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan y0Se
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

y0Se

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Siteyi ziyaret et
Merhabalar.

2 hafta önce 2012 j kasa 1.4t hb aracımı aldım. İlk defa opele biniyorum.

Araçta lpg yok benzinli. Son günlerde sabahları ilk çalıştırmada sarsintiyla çalışıp servis esp uyarısı veriyor. Araba stop edecek raddeye geliyor ama stop etmiyor.

Sonrasında kontak kapat aç yaptığımda hiç bir sıkıntı yok normal çalışıyor. Trafikte araç giderken hiç bir sıkıntı yok fakat ışıklarda durdugumda ara ara her zaman değil vites D konumunda ayak frendeyken rolantide fazlaca titreme yapıyor. ( bu vites D de araba gitmek istiyor sen frenle tutuyorsun titremesi değil) Daha çok alver yapıyor gibi ama ibrede herhangi bir oynama yok. Birde biara bi kere arabayı stop ettim araba durduktan sonra motor baya bir sarsıldı.

Başka bir sıkıntı sanzimanda D ve R ye alındığında bostaymis gibi hareket etmesi ve gaz verdiğimde vuruntu yapıp arabanın yürümesi.

Vallahi aldım arabayı çok hoş çok güzel yol tutması hızı konforu ama bu yukarıda bahsettiğim şeyler daha 2. Haftadan beni soğutmaya başladı.

Yardımlarınızı rica ediyorum.

Yusuf bey öncelikle aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın, benim size önerim yakınlarınızda servis varsa aracınıza kompresyon testi yaptırınız. Subaplarınızda problem olabilir bunun sonrasında eğer sorun yok ise öncelikle bobin ve bujileriniz kontrol edilmelidir.

• Beğen
Tepkiler: y0Se
Üstadım aracın önce obd üzerinden telefonla yada bilgisayarla LTFT STFT değerlerine bakılmalıdır. -6 +6 arası normal kabul edilir. Aracın ekstra Hava alıp almadığı buradan anlaşılır.

Burada sorun yoksa Buji Bobin değişimi yapılır. En ucuzdan pahalıya doğru kontrol edimelidir.

Şanzıman konusunda Yağ Değişimi yapılıp durum gözlenmelidir. Değisim olmazsa Şanzıman Yağ Filtresi ve Selenoid valflere bakılır.

• Beğen
Tepkiler: y0Se
Sabahları sarsintili çalışma olayına bir güncelleme yapayım. Sanırım benzin pompası kirli yada arızalı. Son 2 gündür depo ceyregin altındaydı ve o şekilde çalıştığında sarsintili çalışıyordu. Dun depoyu fulledim bugün sabah normal bir şekilde sarsıntı olmadan çalıştı

• Beğen
Tepkiler: turbo_j
Geri