yeni vectrama donanım eklemeye devam :)

ethem abi maaşallah Allah nazarlardan saklasın aracınız çok güzel olmuş gt jantlarının boyandıktan sonraki yakından çekilmiş resimlerini eklersen sevinirim boyatmaya kalkarsak referans olur bizim için

ethem abi maaşallah Allah nazarlardan saklasın aracınız çok güzel olmuş gt jantlarının boyandıktan sonraki yakından çekilmiş resimlerini eklersen sevinirim boyatmaya kalkarsak referans olur bizim için

üşenmezsem boya aşamalarınıda fotoğraflarım....

gt jantlarım dün geldi. bende bu gün boya işlemini gerçekleştirdim..

lastikleride alırsam takıcam jantlarıda ,bakalım nasıl olacak :)

soracak ve merak eden arkadaşlar için boya işleminide kısaca özetleyim,

1. jantları tuz ruhu ile güzelce temizliyoruz. cam sil kutusuna doldurup sıkılacak.
15 dakika beklettikten sonra bol sabunlu suyla yıkıyoruz.

2. sırasıyla 600 lük zımparayla jantları çok fazla bastırmadan zımparalıyoruz.

3. daha sonra ezik ve derin çizikleri macunlayıp 20 dakika kurumaya bırakıyoruz.

4. kuruma işlemi bittikten sonra 600 lük zımpara ile çok bastırmadan yeteri kadar zımparalıyoruz.

5. bu işlemden sonra sırasıyla 800 ve 1000 lik zımparalarla işlemi tekrarlıyoruz,yüzey pürüzsüz ve temiz olmalı.( zımpara işlemi bitince janta tazzikli hava tutun)

6. yukardaki işlemlerden sonra tek kat astar atacaksınız. ve 20 dakika astarın kurumasını bekleyeceksiniz.

7. kuruma işleminden sonra jant boyamızı ortalama 30 cm geriden püskürterek boyama işlemini gerçekleştiriyoruz. ve 30 dakika boyanın kurumasını bekliyoruz.

8. ve en son olarakta jantımıza parlak vernik atıyoruz, benim uyguladığım işlemler bunlar.

jantlarını boyamak isteyenlere kolay gelsin. :)
grnt0362.jpg

grnt0361.jpg

grnt0365g.jpg

grnt0366.jpg

grnt0371.jpg

grnt0370.jpg

Son düzenleme:
işçilik çok başarılı :good:

teşekkürler..

Benim Sporta benzetmeyemi çalışıon ethem abi hee :)

Şaka maka gerçekten sıfır gibi olmuş bende düşünüyorum jantlarımı boyamayı ancak ileryen zaman larda yapacam bu işlemi..
en kısa zamanda aracın üstünde görmek istiyoruz..

Maşallah, Allah kaza bela vermesin, Vectra'n çok güzel, özellikle GT jantlarıyla harika duracaktır. bagaj kapağına 100. yıl spoiler veya güzel bir i500 kanat, bunlar da olursa Vectra daha da yakışıklı olur diye düşünüyorum.

Geri