yine mıcır mevsimi geldi !!!!!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan vespone
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
abi kolayı var :D HIZ SINIRLARINA UYALIM ! geri yalan zaten :D
hız sınırı olan 90 da sevgili krayollarımızın uyarı yazmadan asfalta döktüğü mıcırlar üzerinde ölümcül bi hız olabilir
Böyle bir durumda arabanın özellikle arkasının ve bazen de ön tarafının savrulması söz konusu olur.Aracın arka tarafı kaydığı zaman kayma istikameti yönünde direksiyonu seri bir şekilde çevirerek kontra verilir ve araç düzelmek üzereyken hafifçe gaza basılır,kayma önlenir.Eğer önden kaymışsa hiçbir şekilde frene ya da gaza basılmaz.Direksiyon dönülecek istikamete çevrili vaziyette araç yavaşladıkça kendini toparlamaya başlayacaktır.(tabi çok hızlı değilseniz)genel itibariyle şunu söyleyebilirim böyle bir durumda yapılacak en talihsiz hareket frenlere asılmak olacaktır.Bu,aracın daha da fazla kaymasına neden olur ve aracı kontrolden çıkarır.Allah kazadan beladan mıcırdan cümlemizi korusun.
İlker çok güzel açıklamış
mıcıra girmek zorunda kaldığınızda ypıalcak en akıllıca iş, direksiyonu iyice kvrayıp ayakları pedallardan çekmek,gaz ve frenden mümkün olduğunca uzk durmaktır.
bizzat başıma geldi yol düz olduğundan kurtardım, virajda olursa naparız derseniz biraz allaha kalıyo iş

ben mıcırda kaymanın yanısıra sıçrayıp kaputu çizen taşlardan korkuyorum. kaput koruyucu film çektirsem diyorum ama çok pahalı.

yarın yola çıkıyorum zaten konunun zamanlamasına bak:D60km ile giderken bile mıcırda takla atılabilir dikkatli olmak frene köklemek yerine vites düşürüp direksiyonu kontra yapcak şekilde hafif hreket ettirmek yeterli.en azından benim için yeterli oluyor.ama virajda riski çok büyük...

ben mısıcrda taşın camı kırmasından korkarım kaskoda yok mazallah

Tatil için v.s. gelecekler için; Antalya-Kemer arasında bu çalışmalardan bolca var, aman dikkat

Yeni başladı daha.. 1 hafta 10 gün sürer daha, her yıl yeniden yapıyorlar galiba

mıcırlı yolda ön cama elinizle dokunursanız taş çarptığında çatlamaz diye biliyorum ben. :good:

Kurallara Uy Micir Senden Korksun
ah abi bide o mıcırı dökenler kurallara uysa :mad:

alican o hareket camın ortasından destek vererek patlamasını önelemeye yönelik bi hareket ;) ufak çatlamalara bi çare yok malesef
benim ön camda bi nazarlık var :rolleyes:

Geri