- Konuyu Başlatan
Aracınız 2000 model. Benim ölçümlerim 2005 ve üzeri araçlarla yapıldı. Bu yüksek modellerde olan yani sonradan ortaya çıkan bir fark olabilir...
Bir fark da hava sıcaklığı ile ilgili olabiliyor. Soğuk havalarda fark artarken nisbeten sıcak günlerde azalıyor. Senelerdir gördüğüm bu şekilde bir durum var. Ancak ne olursa olsun araçtan araca da ufak tefek farklar oluşuyor. Ben ortalama tespitimi yazdım. -%2,5 da var -%4,5 da var ama genelde negatif.
son bir ihtimal da kontrol için yakıt alımlarındaki hassasiyet. Yani pompa kendi atana kadar doldurup ölçüme başlamalı, tekrar dolarken de aynı şekilde kendi attığı anda hesap kesilmeli.. İlk alımda pompa attıktan sonra dolum yapılmaya devam edilirse 2 litre daha alıyor depolar. Bu durumda az yakmış, ama son dolumda pompa attıktan sonra doluma devam edilirse çok yakmışız gibi bir durum oluşabiliyor. Pompa hassasiyetleri de farklı. İlk dolum yaptığınız istasyonun aynı pompasından son dolumu yaparsanız en sağlıklı ölçüm ortaya çıkar. Daha da öte hassasiyet faktörleri var ama uzatmamak için yazmıyorum.
bizim aracın ibresinde de hata payı vardır diye tahmin ediyorum ama km sayacı ile yol bilgisayarı arasında fark çıkamaz çünkü ikiside elektronik. ayarını ona göre yapıyorlardır. toplam km'deki 676,5-677 farkı benim yaptığımız yolu ölçerken sıfırlanabilir km'den değil aracın genel km'sinden küsüratsız kontrol yapmamdan kaynaklandı, sıfırlanabilir sayaca baksaydım oda birebir tutardı bence.
dolum aynı pompadan aynı şekilde yapıldı, atınca bıraktırıyoruz. çünkü depo kapağında sızıntı var, uzun yol haricinde full alamıyoruz. bir Ankara'ya giderken doldurduk, birde gelince yine pompa atana kadar doldurup bıraktırdım, servise gittim sızıntıyı tespit ettiler. yani alınan miktar da aynı.
abi ben şu indirim kartını merak ettim , %3 indirim yapan kart nedir hangi benzinlik ?
Çorum'da bir Total bayisinin sahibi kendi dağıtım şirketini kurdu Best Oil adında, bayilerin listesi linkte
http://www.bestoil.com.tr/icerik.php?no=14