Yolda Arabaya Adam Almak Sakincali Mi???

zaman kötü ..büyük şehirlerde almam ama küçük semtlerde alırım
çünkü küçük semtlerde insanlar birbirini tanıyor...

Bir musibet bin nasihatten evladır .
Boş yere söylenmemiş... Bir dr arkadaşımın başına gelene bakın .Piknikte 8yaşlarındaki kızı yine ayni yaşlarda dedesi ile gelen bir kız ile arkadaş olur ,dede
ile torun onlardan önce kalkıp ana yola yürüyerek gidip münibüs beklerler.Aradan 30 dk sonra arkadaşımda dönüşe karar verir ve yolda ayni kişileri araba beklerlerken görür kızının ısrarı ile 70 yaşlarında dede ile torununu alırlar bir müddet sonra yol çalşmalarından dolayı dönüşümlü olarak yol vermelerde arkadaşımın geçeceği zaman yolu kapatırlar arkadan gelen otöbüs duramayıp çarbınca sağ kapı açılır dede düşer ve komaya girer .Arkadaşıma tutuklama kararı çıkar araya girmeler ile bundan vaz geçilir 3 gün sonra kendine gelen dede olumlu ifade verdiği halde savcılık mahkemeye sevk eder gelişmeler çok geniş ama arkadaşım 6 mahkemeden sonra yakayı ancak kurtarır. Birde ölüm olsa iyilik yaparken hapsi boyla . Ben şahsen almıyorum,almamda.

Allah korusun yaralanmalı veya ölümlü bir kazaya karışırsanız, üstüne üstlük birde suçlu iseniz yandınız. İyilik olsun diye arabaya aldığınız insanla veya ailesi ile uğraşır durursunuz. Karda kışta vasıta bekleyenleri görünce benim de içim sızlıyor ama elden ne gelir. Karşındaki kişi itmi kopukmu, hıllımı hırsızmı bilemezsinki.
aynen katılıyorum.

Sevgili arkadaşlar.Aslında hepimiz yolda kalmış insanları bir şekilde arabamıza almak geliyor içimizden. Vicdanımız da bunu emrediyor zaten.Ama ne yazık ki , kötü insanlar yüzünden iyi insanları da yollarda bırakıyoruz.Şundan eminim, yolun gerisinde kalan almadığımız insan ve insanlar için az da olsa yüreğimiz azıcık arkada kalıyor değil mi?.İşte müslüman Türk insanı böyle.Bizler her yerde her zaman böyleyiz, yardımsever duygularımız ve birlikteliğimiz dillere destandır tüm dünyada.Sizleri , müslüman türkleri kim olursanız olun seviyorum arkadaşlar.Hepiniz Allaha emanet yaşayın.

yok.bu zamanda otostop çu almak akıllı işideğil.insan soğuk havalarda kıyamıyor.ama art niyetlilerde bu duygusal tarafınızı kullanıyorlar.bence sakıncalı

sehir içinde bazen aracıma alabilirim ama sehir dısı yolarda kapıları kitlerim durmadan devam ederim

Geri