Ynt: Yüksek Rolanti Hızı
Aracın normal rolantisi klima açıkken de kapalıykende 700/800 gibi bence 2012 model olmasına rağmen rolanti yükseltilmemiş. Bugün servise giderek bu durumu sordum bakmadan yaptıkları yorum, akışmetrenin (debimetre) sıcak havadaki az oksijenden dolayı deviri yükseltmeye karar verdiği şeklindeydi. Bu bana çok gerçekçi bir yorum gelmedi ama çok fazla vaktim olmadığı ve İstanbula dönüp o sıcaklıkları burada görmediğimden ve buradaki sıcaklıkla rolantinin normal seyretmesinden dolayı uzatmadan çıktım.
Tek endişem akışmetre veya lambda sensöründe veya yazılımsal bir anormallik varsa ve bu benim normalden yüksek yakıt sarfetmeme filan sebep olması. 2300 km uzun yolda ortalamam 5,7 gibiydi. Kullanım olarak ne çok sakin ne çok agresif. Genelde CC ile 90-110 arası kilitli giderek. Yaptığım en agresif kullanım 80 km kadar Aydın otobanda 140 gibi CC kilitli gitmek diyebilirim. Bana 80-90 gibi sürekli aşırı yavaş seyretmedikten sonra 5,5-5,2 den aşağı inmez gibime geliyor tüketim. Kilometre yaptıkça beklenmedik bir azalma olursa da şaşırtıcı olur benim için.
Sıcak yörelerimizde bulunan kullanıcıların 40 üstü sıcaklıklarda bu durumu yaşayıp yaşamadıklarını öğrenebilirsek benim araçta bir anormallik olup olmadığı konusunda kafamı rahatlatacak aslında.