yurtdışından alınan ürünlere sınırlama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan caliman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
150 dolar 100 euro haber sitesinde bilgi yanlış zaten.

yılda 1 kisi max 5 kere ürün getirtebilir

ama bununda cözümü var :D

ben bi kendi üzerime bi annemin bi babamın üstüne getirirm :)

kargo adresine mi bakıyolar.ben zannetmiyorum ada soyada göre bu 5 getirdi bu 10 getirdi diye kasacaklarına.birsürü kanunsuz iş var onlardan vergi alacaklarına
van gölüyle ege gölünü birleştiren süper proje için benden senden para almaları yanlıştır
ankarada yıldız sanayiden alınca daha mı vergili oluyor sanki hah...şaşırdıklarından it dışkısı üretiyorlar

Yurtdisi bir siteden ebay,amazon vss 150 euroya kadar herhangi bir vergi vermiyorduk
Peki yanimizda nekadarlik bir urune kadar getirme durumumuz var.
Arkadaslar yanlarinda Ipadler iphonelar 3er-5er alip geliyor..Yarin bir urun alip getirecem yanimda kontrolde sikinti cekmeyeyim.

amazondan şu anda kitap dışında hiç bir şey getirtemiyorsun.. yanındada getirirsen pek karışıcaklarını sanmıyorum tabi 3 er 5 er mal getirirsen o biraz dikkat çekebilir.. ipad de falan 3-4 tane getirebilirsin sanırım onda sıkıntı olmaz ama telde olabilir fazla getirirsen. hadi bir tanesini kendine aldın hadi iki tanesini kendine aldığını söylersin ayrı ayrı hatların için hadi üçüncüyüde yiğenine aldığını söylersindeki dördüncü beşinci de emin değilim.

ne kadar özgür ve demokrat bir ülke bayılıyorum ben de olsam halkın dünya nimetlerinden çat pat yararlanıp uyanmasını istemem.
Senin ne işin var ilim bilim high-tech kitaplarla git tevsir oku
Amazondan modern avrupa plakla cd ile dünya müziğiyle ne işin varki sen git abijim sen apaçi müziği dinle yada ismail yk dinle veyahut sami yusuf dinle abicim senin ne işin
senin ne işin var calibrayla mustangle git şahin al albea al.reno al
senin ne işin varki kaliteli malzemeyle git istanbuldan tüccarın elinde varsa kader de al
senin ne işin varki modern dünyayla senin medeniyetin çok üstün onlardan bak bizle medeniyett ittifakı yapacaklarmış XD

Arkadaşlar okuduğunuzudamı doğru yorumlayamaz oldunuz, adamlar gayet açık yazmışlar;

''Kozmetik ürünleri ile tedavi amaçlı olmayan gıda takviyeleri ve sporcu gıdalarının muafen posta ve hızlı kargo yoluyla getirilmesi tamamen yasaklanmıştır. Bunun dışındaki eşya için muafiyet hakkının kullanımına, 2 ayda en fazla 1, yılda en fazla 5 şeklinde bir sınırlama getirilmiştir.
"

Ben sporcu gıdaları ve vitaminler alıyordum. Üstelik Türkiye de satılanın yarı fiyatına. Ancak asıl önemlisi Türkiye de satılmayanını yani burda bulamadığımız ürünleri alıyorduk.
Şimdi bu yapılan insan haklarına aykırımı değilmi?
Haa pardon ileri demokrasiye geçiyoruzya. Özgürlükler kısıtlanamazdı değilmi.

Salim abi sen bakkaldan margarin al saglıklı gıda neyine

:D abartmayın bence bu yasa sadece ürün çok getirtenlerin yöntemlerinde yeni çeşitlilik yapıcakdır o kadar.. önceden kendi adına ürün getirtenler şimdi amcası halası dayısı teyzesi arkadaşı adına getirticek bu kadar basit bunlar içinde ek bir ücret ödemiycekler neticede paypal hesabı bedava ebay hesabıda bedava

Şuan da bir sıkıntı ikidir aldığım ürün gelmiyor ebaydan ...çok pahallı ürünler değil 40-50 liralık birşey ama gelmeyince hayal kırıklığı oluyor ister istemez..
Bizimkilermi cebellezi ediyor nedir anlamadım ..Hani takılan bir şey olsa millete yazı gidiyormuş malın gümrükte gel al diye ...Oda yok ?

Geri