Naçizane fikrim aracınız arıza lambası yaktıktan sonra ne kadar ayar yapsanızda yakıt ayarı bozulduğundan aracınız iyi ayar yapılamaz. Yapmanız gereken.
1. Aracınızın arızasını sildiriyorsunuz. Motor beyni ayarlarından o2 sensör hafızasını resetletiyorsunuz. (Bu işlem öncesi ve sonrasında araç hep benzinde olsun)
2. Aracı benzine alıp en az 250 km mümkünse yarım depo benzin harcıyorsunuz, bu süre zarfında aracınızı kesinlikle LPG de kullanmayacaksınız.
3. Bu süre içerisinde araç arıza lambası yakarsa sorun başka yerdedir.
4. 250km yada yarım depo benzin sonrası LPG montajı yaptırdığınız yada güvendiğiniz bir yetkili LPG servisinde aracınızın arıza lambası yanmazken yada arıza kaydı yok iken ayar yaptıryorsunuz.
5. LPG nizi kaliteli bildiğiniz yerden alıyorsunuz.
6. Ayarınızıda bir daha bozdurmuyorsunuz.
Astra H Z16XEP çok kanamalı bir motor o lamba yandımı insanı kanser eder sönene kadar. Yukarıda dediklerim Z16XEP te sorun LPG den kaynaklı ise kesinlikle arıza lambanızın sönmesini sağlar. Aracım Z16XEP olup BRC lidir, konu tecrübe ile sabir olup çoğu LPG ustası bunları yapmaz hatta yapmayı bile bilmez.
Allah yardımcınız olsun, hele samsun da şans yanınızda olsun inşallah.