zenon far sorunu

tentirdiyot

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar bende gsi var araca zenon far taktırdım ancak gece görüşte sorun yaşıyorum size sorum şu
değiştirmek için gittim adam sonradan mı taktırdın dedi evet dedim uzunlu kısalı ampul olcak kodu da h4 dedi tamam dedim ancak ben farların gücünü arttırmak istiyorum dedim seçeneğim yok mu diye sordum h4 takılır dedi

fakat forumda 6000k falan yazmışsınız bende adamın pek bilgili olmadığını düşündüm...

acaba seçeneklerim var mı ?hangisini tavsiye edersiniz ?
not: suan takılı olan kaclık bilmiyorum

orjinal farlara takıldı değilmi??

muhtemelen içi çok pistir reflektörün nikelajı soyulmus olabilir

xenon takılır takılmaz kendini belli etmesi lazım

türkiyede genelde 6000k ve 8000k piyasada bolca bulabileceğiniz ürünler. sizinkide büyük ihtimal bunlardan biridir. eğer aracınızda angel far var ise aydınlatma düzeyi düşük oluyormuş diye duydum halaa arastırıyorum gerçekten böyle bir şey varmı diye. angelların merceği yeterli olan dağıtma vazifesini yapamıyormus. kısaca malzeme kalitesi... eğer mercekli far yok ise bugranın dediği olabilir. h4 ampulun duy çeşididir. h1-h3-h7-d2s vs çeşitler mevcuttur. ama bunlar standarttır yani eğer kitinizin duyu h4 ise h4ten başka ampul kullanamazsınız.. neyse o... kelvin derecesi ise renk belirleyici unsurdur. 6000K beyaz ışığa yakın bir renk verir...

Öncelikle farlarınız halohen free form mu yoksa mercekli mi?

Eğer aracınızda uzun ve kısalar aynı fardan yanıyorsa büyük ihtimalle ampul boyutun H4. H4 için zenon uygulaması sıkıntı yaratabiliyor. İyi bir aydınlatma perf için 4100K-6000K arası kelvin değerli olan xenon ampülle tercih edilmeli.

Benim size tavsiyem kaliteli bir markanın bi-xenon kitini almanız

Evet uzunlar ve kısalar aynı fardan yanıyor , işte kısalar iyi gösteriyor ama uzunları yakınca ışık dağılıp gidiyor yani uzun farı açınca faydasından çok ısık dagıldıgı için zararı oluyor far ayarı yapan bir ustaya gittim usta kısa farlar yukarda biraz dedi ısık havaya dogru gidiyor demek sanırım bu; eğer öyleyse uzun farların göstermesiniı engelleyebilir diye düşünüyorum

beyaz ışığı çok seviyorum ancak görüşte sıkıntı yaşamak korkutuyor bazen beni

viper&viper bir bakım yaptıracağım sizin dediğiniz gibi birde xenon kiti demişsiniz bu zaten far yerine taktırmış olduğum set değilmi
teşekkürler ayrıca ilginiz için arkadaşlar

Son düzenleme:
Tabii ki sizinki de xenon kit, ama bildiğim kadarıyla H4 için hangi makayı alırsanız alın bi-Xenon olmadığı sürece uzun farlarda sorun yaşarsınız. Benim size önerim biraz maliyetli olsa da bi-xenon kitlere bakmanız

8.000 K Monza xenon tak gecende gündüz olur. Kendi aracımda var merceksiz farda kullanıyorum bende h7 ampul tipiyle

Evet uzunlar ve kısalar aynı fardan yanıyor , işte kısalar iyi gösteriyor ama uzunları yakınca ışık dağılıp gidiyor yani uzun farı açınca faydasından çok ısık dagıldıgı için zararı oluyor far ayarı yapan bir ustaya gittim usta kısa farlar yukarda biraz dedi ısık havaya dogru gidiyor demek sanırım bu; eğer öyleyse uzun farların göstermesiniı engelleyebilir diye düşünüyorum

beyaz ışığı çok seviyorum ancak görüşte sıkıntı yaşamak korkutuyor bazen beni

viper&viper bir bakım yaptıracağım sizin dediğiniz gibi birde xenon kiti demişsiniz bu zaten far yerine taktırmış olduğum set değilmi
teşekkürler ayrıca ilginiz için arkadaşlar

sorununun çözümü yalnızca 5 lira :)

bizim araclarda benimde basıma geldi uzunları açınca kısaları kapatan bir elektrik sistemimiz var

tahminen szin xenon kitte xenon ampulun yanında ayrı olrak halojen bir ampul var uzun yakınca xenon sönüp halojen ynaıyor.

direksiyon kutusunu söküp sselektör kolunun ordan 2 kablo arasına diyot koydu ustam sorun düzeldi.

http://images.gittigidiyor.com/1812/H4-Xenon-Yedek-Ampul-Uzun-Kisa-Xenon-6000K__18127761_1.jpg

http://www.sinuogroup.cn/Sinuo_Group-HID-xenon-bulbs-ballast/H4-double.jpg

sizdeki sistem 2.linkteki gibidir diye tahmin ediyorum

ilk sistem kısalar hep yanar uzun yparsanız metal parca hareket ederek açıyı değiştirir

Son düzenleme:
sorununun çözümü yalnızca 5 lira :)

bizim araclarda benimde basıma geldi uzunları açınca kısaları kapatan bir elektrik sistemimiz var

tahminen szin xenon kitte xenon ampulun yanında ayrı olrak halojen bir ampul var uzun yakınca xenon sönüp halojen ynaıyor.

direksiyon kutusunu söküp sselektör kolunun ordan 2 kablo arasına diyot koydu ustam sorun düzeldi.

http://images.gittigidiyor.com/1812/H4-Xenon-Yedek-Ampul-Uzun-Kisa-Xenon-6000K__18127761_1.jpg

http://www.sinuogroup.cn/Sinuo_Group-HID-xenon-bulbs-ballast/H4-double.jpg

sizdeki sistem 2.linkteki gibidir diye tahmin ediyorum

ilk sistem kısalar hep yanar uzun yparsanız metal parca hareket ederek açıyı değiştirir

soracam ustaya umarım oledir teşekkür ederim ilginize

insallah hallolmustur

sanırım kabloyu hatırladım

sinyal kolu ileri itince uzun çekince selektördür

uzundan çıkanla selektörden çıkan kablo arasına

Geri