zenon far takılınca far yükseklik ayarı yapılabiliyormu

Son düzenlemelere göre xenon'un muayeneden geçebilmesi için xenon tesisatının orj. olması gerekiyor buda demektirki yükseklik ayarına uygun mercekli farlar, otomatik yükseklik ayarı ve far yıkama sistemi.. Bunlardan biri olmassa araç muayeneden geçmez..

Bir çok ayının yapıtığı gibi bunları yapmam direk bir xenon kiti alır takarım muayeneye normal ampllerle girerim dersenizde merceksiz xenon kullandığınız için karşıdan gelenlerden ve önünüzde gidenlerden bol beddua alırsınız..

Gaz deşarjlı xenon far: Otomatik yükseklik ayarlayıcısı: YOK. - Ağır Kusur
Far Yıkama YOK . - Hafif kusur.

kimi geçer diyor kimi geçmez diyor. tahminleri değilde muayeneye girip çıkanların gerçek fikirlerini yazalımda kafalar karışmasın lütfen.

karşıdaki sürücüden çok küfür yememek için merceksiz fara xenon takmamak gerek.

mercek, ışığı aracın önünde toplar, yol daha iyi görünür..mercek yoksa ışığın yarısı yukarıdaki tabelaları aydınlatır ki o da bi işe yaramaz.

oyle dıyorsunda ben f kasa eskı arabamla kısın yolda gıderken karsıdan gelen kamyonun farları gozumu aldı Allah tan hızlı degıldım kendımı tarlada buldum ertesı gunde gıttım taktırdım yanı zorunlu olarak taktırdım cunku gercektende onumu goremıyordum sımdıkı aracıma da dusunmuyor degılım ama eskısı gıbı arabaya bınıp yol yapmadıgım ıcın bosver dıyorum kendıme yanı bır de bu yonden dusunmek lazım bence bu arada xenon farlar muayeneden gecer F kasa ıle gecmıstım G kasada da gectım

Son düzenleme:
oyle dıyorsunda ben f kasa eskı arabamla kısın yolda gıderken karsıdan gelen kamyonun farları gozumu aldı Allah tan hızlı degıldım kendımı tarlada buldum ertesı gunde gıttım taktırdım yanı zorunlu olarak taktırdım cunku gercektende onumu goremıyordum sımdıkı aracıma da dusunmuyor degılım ama eskısı gıbı arabaya bınıp yol yapmadıgım ıcın bosver dıyorum kendıme yanı bır de bu yonden dusunmek lazım bence bu arada xenon farlar muayeneden gecer F kasa ıle gecmıstım G kasada da gectım
Bu tür bir zorunluluk olmaz. Karşıdan gelen araçların far ayarı bozuk diye herkes araçlarına xenon veya ilave farlar taktırsa sorun giderilmiş mi olacak. Kontrollerde TÜV çok sıkıyor diye eleştirildi, ağır kusur sayılan far ayarsızlığı hafif kusurlu sayılmaya başlandı, sonuçta yollarda far ayarı bozuk bir sürü araç geziniyor, bizim millet ihmalkardır, hafif kusurları dikkate almaz, o nedenle far ayarsızlığı tekrar ağır kusur olarak değerlendirirlmelidir.

far ayarı da görece bir konu. farlarınızı ayarlattırın muayeneye gidin. yoldaki kasis ve sarsıntılardan bile kusur sayılabilecek düzeyde bir bozulma oluşabilir.

Gaz deşarjlı xenon far: Otomatik yükseklik ayarlayıcısı: YOK. - Ağır Kusur
Far Yıkama YOK . - Hafif kusur.

Gerekli bilgi verilmiş, teşekkür ederim

Sent from my iPhone using Tapatalk

Geri