kardeşim öle wax lara gerek yok !! gaz yağı bu işin bir numarası..inanmazsan bilinlere danış.. ben her aracımı en az ayda 1 kere gaz yağı ile yıkatırım yıkamacıda ...0.5 lt gaz alırım suya karıştırıp yıkarlar !! boyada bulunan bütün pislikleri söker atar !! boya yıllarca canlı kalır !! sana yapmasam denemesem yazarmıyım hiç !! yıllarca taksicilik yapmış biri olarak tiyo veriyorum
sana bir örnek vereyim !! yıllar önce çanakkaleye giderken yolda asfalt çalışması vardı,yola zift dokuyorlardı (bildiğin zift
.. neyse babamda arabanın altı ziftlensin diye daldı içine ,vede baya hızlı gitti ,tam sıçrasın diye !! neyse biraz ilerledikten sonra yolda herkes uyardı.. bizde bir benzincide durduk ...beyaz dolmuş olmuş simsiyah..abartısız ama !! neyse ben dövünürken ,babam problem değil oğlum şimdi hallederiz dedi..sonrada aracı bir güzel gazyağı ile yıkadı...araç tertemiz oldu,bide boya dahada canlandı !! parlıyodu !! sonrada bana ilerde sende gazla yıka araçlarını ,boya hiç solmasın dedi !! özellikle de kırmızı boya !! babamda eski mezarlıkbaşı (izmirde bir semt) taksicilerindendir
..boşa öğüt vermez !! aslında sonrada kendine kızdı ,ben böyle hatayı nasıl yaptım düşünemedim diye !! yani kısacası wax 'a wux 'a gerek yok