Zorunlu Trafik Sigortası

jedi_bayoz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
10 gün kadar önce otobanda plastik kırmızı hunilerle ayrılmış yolda ilerlerken hunilerden biri önüme yuvarlandı çarpmamak için fazla bir manevra şansım olmadığından sağ ön tampondan bir darbe ile kurtulduk malum durma şansımız olmayınca ilk benzinlikte durup kontrol ettim ve sis farımın kırıldığını fark ettim. Şimdi benim öğrenmek istediğim Trafik sigortası bu tür kazaları karşılarmı ? Gerçi benimkinde ciddi bir hasar olmadı ama bu hasar dahada fazla olup farklı sonuçlar doğurabilirdi. Mesela yolda ilerlerken önünüzde bulunan bir aracın fırlattığı taşla kırılan camın Trafik Sigortası tarafından değiştirildiğini duymuştum bunun gerçeklik payı nedir ?

Zorunlu trafik sigortasi sirf sizin suclu oldugunuz kazalarda karsi tarafin masrafini karsilar... kasko ister suclu olun ister sucsuz,yaban hayvan veya yangin sel yani her durumda sizin masrafiniz karsilar... cam ise yine kaskoya tabii oluyor

zorunlu trafik karşı tarafı karşılar sizin suçlu olduğunuz durumlarda özel vakalarla alakası yok onun için aksko yaptırmanız gerekmektedir..

Trafik Sigortasının mantığını biliyorum ancak cam kırılmasınıda karşıladığını kendim gördüm hatta bunu herkes bilmez muhabbeti oldu şimdi o arkadaşa ulaşamıyorum o yüzden bilgisi olan varmı diye araştırıyorum.

Geri