Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tam şanzumanın üzerinde. Dikkatli bakar ise birde bu söylediğin parçaya halat takılı olduğunu görürsün. Arıza hakkında yazar isen daha sağlıklı yardımcı olabiliriz.
Vites kolunun olduğu kutunun içinde ayar vidası var. Yapabilir misin? bilemiyorum. Ama bu konu da bilgin yoksa elleme otomatik işi yapan bir yere baktırman da fayda var.
Yada ilk önce şöyle yapalım direk oraya dalmadan önce bak resim ekledim resimde olan parça. Şanzumanın tam üzerinde olan bir parça İşte bunun bir ayarı var sağa sola hareket etmesi gerek çünkü kendi aracımda başıma geldi aracı N konumuna alıyordum ama araç vites de kalıyordu. Bir kontrol et bakalım gevşeme filan var mı?
Üzerinde zaten birde vidaya benzer bir şey var onunla vites ayarları yapılmakta. Eğer ondan değil ise vites halatını kontrol etmekte gerek. Zaten kıytırık bir tel onda da sorun olabilir. Otomatik işi biraz garip işte olmadık şeylerden karın ağrısı yapabilmekte.
Normalde vites geçişlerinde problem yok.Yağ gibi geçiyor hissedilmiyor neredeyse vites geçişleri.Bazen d ve r de bu sorunu yapıyor.Sorunun şanzumanda olduğunu düşünmüyorum.Böyle kıytırık bir parçadan yapıyordur muhtemelen.
Zaten otomatik vites eski sistem tak diye yolda bırakmaz. Büyük olasılık ile halatla ilgilidir. Önce ona bir bak sonra dediğim gibi vites kolunun plastik kısmını kaldır altında bir vida var görürsün onu kontrol et bakalım boşluk filan var mı?