0 araç devirli kullanmak yada zorlamak???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 06kpr19
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

06kpr19

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arabamiz 1.3 cdti ve yeni alindi.

Ve ben işim dolayisiyla haftalik 700 km yol yapmaktayim.ve malum mazot fiyatlarinin yuksek olmasindan uzun yol yapiyorum ve 6.vites 110 km hizla ortalama kullaniyorum.ve aracin deviri 2000-2200 devir arasinda çalişiyor.
Ama bana arabanin acilmasi gerektigi ve boyle kullanirsam arabanin motorunun acilmayacağini ve pasif kalacagini ve ilerde arabanin performansinin dusecegini soyluyorlar.
Yeni motorda belli bir km ye kadar arabanin 3000 devirlerde gucunu kullanarak kullanmam gerektigi iddaa ediyorlar.
Bununla ilgili goruslerinizi bilgilerinizi rica ediyorum.arabayi "açmak" mi gerekiyor.buna da rodaj mi diyorlar .

Teşekkür ederim.

forumda yığınla başlık var konuyla ilgili, haftalık 700km yapıyorsan senin araç çoktan açılmıştır zaten istediğin gibi kullan.. en doğru bilgi aracın kitapçığında yazıyor zaten ;)

forumda yığınla başlık var konuyla ilgili, haftalık 700km yapıyorsan senin araç çoktan açılmıştır zaten istediğin gibi kullan.. En doğru bilgi aracın kitapçığında yazıyor zaten ;)

bulsam zaten konu acmam ki .konu olmus olmasi acilmasida neden bu kadar sorun oluyor onuda anlamadim sonucta guncel bisey soruyorum.sitenin harddiski mi bitiyor konu acinca???

Arabanin acilmasin kasitim bu kullanimda 3000 deviri asarak zorlamak mi yoksa 2000 lerde durmak mi
araci istedigin gibi kullan cevabida cok ilginc yani!!!
Istedigimi sormadim zaten dogru olani olmasi gerekeni sordum.

bulsam zaten konu acmam ki .konu olmus olmasi acilmasida neden bu kadar sorun oluyor onuda anlamadim sonucta guncel bisey soruyorum.sitenin harddiski mi bitiyor konu acinca???

Arabanin acilmasin kasitim bu kullanimda 3000 deviri asarak zorlamak mi yoksa 2000 lerde durmak mi
araci istedigin gibi kullan cevabida cok ilginc yani!!!
Istedigimi sormadim zaten dogru olani olmasi gerekeni sordum.

Yanlış anlamayın ama verdiğiniz cevaba çok güldüm.. Bende çoğu zaman 'arama butonunu kullanın' diyorum ama bir bakıma haklısınız...

Öncelikle düşük viteslerde yani 1. ve 2. viteste fazla zorlamayın, ancak 3. ve 4. viteste bence kökleyin gitsin.. Herzaman değil tabiiki, tatmin olana kadar bunu yapın..

En azından ben inanıyorum bu tarz kullanınca motorun açıldığını...

yanlış anlamayın ama verdiğiniz cevaba çok güldüm.. Bende çoğu zaman 'arama butonunu kullanın' diyorum ama bir bakıma haklısınız...

öncelikle düşük viteslerde yani 1. Ve 2. Viteste fazla zorlamayın, ancak 3. Ve 4. Viteste bence kökleyin gitsin.. Herzaman değil tabiiki, tatmin olana kadar bunu yapın..

En azından ben inanıyorum bu tarz kullanınca motorun açıldığını...

yani konu acmayin diyecek adam cevap vermesin zaten alta duser kimse yazmazsa.yazacaksan da akil verecegine biliyorsan yaz ben zaten bilen biri varsa diye sordum onune gelen cevap yazsin diye degil.
Oyle değil mi ama kardeşim.

Bende onu soruyorum zorlarsak araba daha atak olur derler.
Düşük devir kullaninca da kapanir derler.
Bana kitapcigi oku diyor.kitapcikta arabanin max hizi 172 km yaziyor ona bakarsak ama 200km yapiyor.

yani konu acmayin diyecek adam cevap vermesin zaten alta duser kimse yazmazsa.yazacaksan da akil verecegine biliyorsan yaz ben zaten bilen biri varsa diye sordum onune gelen cevap yazsin diye degil.
Oyle değil mi ama kardeşim.

Bende onu soruyorum zorlarsak araba daha atak olur derler.
Düşük devir kullaninca da kapanir derler.
Bana kitapcigi oku diyor.kitapcikta arabanin max hizi 172 km yaziyor ona bakarsak ama 200km yapiyor.

Haklısınız tabii ama emin olun forumda okadar çok aynı tarzda konular açılıyor ki.. Ama yazdığınız gibi düşününce size hak veriyorum..

Yine dediğim gibi, bence 3. ve 4. viteslerde kökleyin.. Hatta ara sıra 2. viteste bile yapın derim.. Zaten 5. ve 6. viteste böyle şansımız olmuyor ama uzun bir düzlük bulursanız tabii orda da 5. ve 6. vitesleri zorlayabilirsiniz.

Ben kendi aracımda 220km/h gördüm.. Çok uzun bir düzlük vardı, sonunda da eğim (Ankara-İstanbul otobanı) orada yılmadan bastım sonunda o hıza ulaştım..

Son düzenleme:
aracınız kac bın km de? benımde cok kafam karıstı bu konuda kımısı dıyo aracı kokleyebıldıgın kadar kokle kımısı dıyo yenı nesıl araclarda motor acma dıye bısı kalmadı artık dıyo anlamadım gıttı... sız sanırım rodaj zamanını gecmıssınız ılk 1000 km kesınlınle arac fazla yorulmuycak 3000 devrı mumkun oldugunca gecılmıycek vs vs. motor acma durumuna bakılırsa aslında mantıken var oyle bısı sanırım... cunku vıdeolarada baktıgımızda aynı motora sahıp aynı yılda herseyı aynı olan 2 arac (aynı model herseyı aynı olan ıste...) bırı 190 da tıkanırken dıgerı 205 lerı fılan gecıyo... ınsanın aklına gelmıyo degıl acaba bu 190 da tıkanan arac zamanında acılmamıs dıye...

aracınız kac bın km de? benımde cok kafam karıstı bu konuda kımısı dıyo aracı kokleyebıldıgın kadar kokle kımısı dıyo yenı nesıl araclarda motor acma dıye bısı kalmadı artık dıyo anlamadım gıttı... sız sanırım rodaj zamanını gecmıssınız ılk 1000 km kesınlınle arac fazla yorulmuycak 3000 devrı mumkun oldugunca gecılmıycek vs vs. motor acma durumuna bakılırsa aslında mantıken var oyle bısı sanırım... cunku vıdeolarada baktıgımızda aynı motora sahıp aynı yılda herseyı aynı olan 2 arac (aynı model herseyı aynı olan ıste...) bırı 190 da tıkanırken dıgerı 205 lerı fılan gecıyo... ınsanın aklına gelmıyo degıl acaba bu 190 da tıkanan arac zamanında acılmamıs dıye...

YANI BENIM SORDUGUM SEYDE BU İŞTE:confused:
BENIM ARABAM 3000 KM DE

BEN BASTIM 190 I GORDUM İŞTE YOUTUBE DA 205 GOREN VAR

YANI BENIM SORDUGUM SEYDE BU İŞTE:confused:
BENIM ARABAM 3000 KM DE

BEN BASTIM 190 I GORDUM İŞTE YOUTUBE DA 205 GOREN VAR

3000 km de ıse pek bişi değişicegini sanmıyorum artık... ilk 1000 kmden sonra yagını fılan degıstırdınızmı... degıstırmenın faydalı olucagını duymustum... aslında mesele son hızı gormek degıl... ara hızlanmalarda bi kayıp olmasın 205 degil 190 olsun ama duzgun olsun... benım sahsı fikrim aracınızı yormadan ekonomik bi sürüs yapmanız sanırım oylede yapıyosunuz... 1.3 bi motorun 190 ı gormesı gayet ıyı bence aracınızın en buyuk ozellıgınınde EKONOMI oldugunu unutmayınız... saygılarımla

sana konu açma diyen olmadı kardeşim forumda bir sürü başlık olduğunu söyledim o da senin iyiliğin için değişik fikirde olanları gör de oku diye.. her kafadan bi ses çıkıyo en doğrusunun da kitapçıkta yazdığını söyledim.. haftada 700 km yapıyorum demişsin, arabanı alalı 1-2 hafta olmuş olsa zaten 1000-1500 kmyi çoktan geçmiştir araç, onun için istediğin gibi kullanabilirsin dedim..kitapçıkta 170 km yazar, o testler belli normlara göre yapılıyo, senin aracında 200 km yapıyodur doğrudur, uydudan ölç bakalım gerçekten yapıyormu o hızı, mutlaka sapma olur..

Geri