0 araç devirli kullanmak yada zorlamak???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 06kpr19
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
motor açılması denen olay 3.000 km. De falan son bulmaz. Nasıl aracın yakıtı 10.000 km.ler civarında yerine oturuyorsa ( yani artık düşüceceği son noktaya kadar düşüyorsa) motor açılması ve alışması yine aynı km.lere kadar devam eder.
Zaten motor açıldıkça aracın yakıtı düşmeye devam eder ve bir noktada sabitlenir.
Bu benim düşüncemdir isteyen katılır.
Sürme konusuna gelince; aracın en ekonomik sürüş devir aralığı 2.000-2.200 dür.
Ancak ister şimdi ve daima arada bir yol müsait oldukça 3. Ve 4. Viteslerde bir kaç dakika yüksek devirlere (3.500-4.000 gibi) çıkarak oluşan kurumların atılmasını sağlayın.
Bu işlemi bu günlerde biraz daha sık yapın.
Tecrübe ile sabittir, gaz pedalını dibe dayayıp giden arkadaşların arabaları daha seri ve atak. üstelik normal kullanımda daha az yakıyor ama her kes onlar gibi kullanamaz, kullanmakta doğru değildir.

gayet mantikli geldi teşekkür ederim.

En ekonomik şekilde sürmeye devam et.. 2-3 depoda bir biriken artıkları fln yakmak için bi süre devirli kullanırsın olur biter.. ama motoru ısıt önce.. yani yola çıktıktan 10 - 15 km sonra yardırmaya başla :D

naptın abi 10-15 km :D

dizel arabada depoda biriken artık ta ne ola ki? :D öyle pislik fln yakmasın kimse, enjektörleri alırsınız elinize

BAK BUNUDA YENI OGRENDIM DEMEK ARADA BI YUKSEK DEVIRDE KULLANIRSAK EGSOZDAN KURUM ATIYORMUS

BENDE ISIKLARDA ONUMDEKI DIZELLER YARDIRINCA ARKADAN SIYAH DUMAN ATINCA BUNE DIYORDUM!!!
BUNDAN BAHSEDIYORSUNUZ ZANNEDERSEM...:confused:

dizel araba atar öyle duman, tam yakamadığı içindir..

bende arcımı dün aldım vede motor açılması olmadığını söylediler zaten içindeki kitapçıktada yok isterdiğin kadar bas dediler

Zaten diger konulara da baktimda en son astra g de varmis h de koymamislar kitapciga bende okudum goremedim kitapcigi demek yok

aynen ben hatta bugün hız denemesi bile yaptım orobanda 180 e kadar geldi 4000 le 4500 arasındaydı devir anlık yakıtta 9.2 litreydi:) bundan önce renault vardı onların hepsinde yazar 3000 km

sıfır araçta birazda açılması kapanması sanş işi diye düşünüorum...:D
ticari araçla sabit bir tecrübedir binek 0 aracımız hiç olmadı ama;)...
aynı anda alınmıs aynı yerden 2 araç (mıtsubıshı canter) ikiside aynı şöför tarafından kulanılıp birisinin 125i geçmediği birisinin ibre kırdığını biliyorum 140+ düzde takonun yazdıgına göre 149 gidiyodu.. diğer araca bir dünya pompa ayarı turbo değişimi ıvır zıvır sonucunda ancak açıldı 90k kmlerde aracı 40kda da açabilmeniz mümkün yani;)

Geri