0 araç devirli kullanmak yada zorlamak???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 06kpr19
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
murat arkadasım 3000 km den sonra artık dıledıgın gıbı kullanabılırsın.arac yenı alındıgında, yanı ılk km lerde aracı herdevırde bellı surelerde kullanmak yararlı olurdu.yanı arac dusuk ve yuksek devırde kosullara uyum saglamalı.suanda artık aracı zorlayarak motoru acayım gıbı bırsey yapmana gerek yok.bu km den sonra bırcok kısının ve kullanım kıtapcıgının yazdıgına dayanarak en uygun vıteste en dusuk devırde surusunu devam ettır. keyıflı surusler

motor açılması denen olay 3.000 km. de falan son bulmaz. nasıl aracın yakıtı 10.000 km.ler civarında yerine oturuyorsa ( yani artık düşüceceği son noktaya kadar düşüyorsa) motor açılması ve alışması yine aynı km.lere kadar devam eder.
zaten motor açıldıkça aracın yakıtı düşmeye devam eder ve bir noktada sabitlenir.
bu benim düşüncemdir isteyen katılır.
sürme konusuna gelince; aracın en ekonomik sürüş devir aralığı 2.000-2.200 dür.
ancak ister şimdi ve daima arada bir yol müsait oldukça 3. ve 4. viteslerde bir kaç dakika yüksek devirlere (3.500-4.000 gibi) çıkarak oluşan kurumların atılmasını sağlayın.
bu işlemi bu günlerde biraz daha sık yapın.
tecrübe ile sabittir, gaz pedalını dibe dayayıp giden arkadaşların arabaları daha seri ve atak. üstelik normal kullanımda daha az yakıyor ama her kes onlar gibi kullanamaz, kullanmakta doğru değildir.

murat arkadasım 3000 km den sonra artık dıledıgın gıbı kullanabılırsın.arac yenı alındıgında, yanı ılk km lerde aracı herdevırde bellı surelerde kullanmak yararlı olurdu.yanı arac dusuk ve yuksek devırde kosullara uyum saglamalı.suanda artık aracı zorlayarak motoru acayım gıbı bırsey yapmana gerek yok.bu km den sonra bırcok kısının ve kullanım kıtapcıgının yazdıgına dayanarak en uygun vıteste en dusuk devırde surusunu devam ettır. Keyıflı surusler

napalim canimiz sağolsun :(

hasan sen ne yaptin aldin mi arabani 2 gundur bakiyorum yoksun???

sana konu açma diyen olmadı kardeşim forumda bir sürü başlık olduğunu söyledim o da senin iyiliğin için değişik fikirde olanları gör de oku diye.. Her kafadan bi ses çıkıyo en doğrusunun da kitapçıkta yazdığını söyledim.. Haftada 700 km yapıyorum demişsin, arabanı alalı 1-2 hafta olmuş olsa zaten 1000-1500 kmyi çoktan geçmiştir araç, onun için istediğin gibi kullanabilirsin dedim..kitapçıkta 170 km yazar, o testler belli normlara göre yapılıyo, senin aracında 200 km yapıyodur doğrudur, uydudan ölç bakalım gerçekten yapıyormu o hızı, mutlaka sapma olur..

ok kardeşim ben sadece genelde yaziyorlar neden konu actin ousana baksana falan ondan dedim.teşekkür ederim.
Arabayi aldim arabadan anlayanlar sen simdi acamazsin bana bi ver 2 gun 2 gunde kendine getiririm falan dediler onadan merak ettim bende.
Bende yeni almisim kiyip da veremedim nasil vereyim :)
olan oldu diyorsunuz yani sollamada falan sorun yok geriye dogru yapistiriyor tabi devrindeyse zannedersem max gucude 2500 den sonra aliyormus araba oda tatmin edici yeterli galiba

okuldan bır cıkabılsem gıdebılecegım almaya ama gıdemedım:) o benı beklıyor ben ona gıdemıyorum.leyla mecnun aslı kerem gıbı bısı oldu bızımkısı.yarın artık gıdecegım almaya kararlıyım :D

ARKADAS NASIL DAYANIYON 2 AY OLDU YAA BEN CUMA GUNU ALACAKTIM BEN GIDENE KADR ANKARAYA ARAC TESLIM GOREVLILERI CIKMISLAR ELIMDE PLAKAYLA KAPIDA BEKLEDIM:)
KIRK YERI ARADIM GELSINLERDE VERSINLER DIYE SABAHI BEKLEMEKTENSE HELAL SANA VALLA:kop:

ARKADAS NASIL DAYANIYON 2 AY OLDU YAA BEN CUMA GUNU ALACAKTIM BEN GIDENE KADR ANKARAYA ARAC TESLIM GOREVLILERI CIKMISLAR ELIMDE PLAKAYLA KAPIDA BEKLEDIM:)
KIRK YERI ARADIM GELSINLERDE VERSINLER DIYE SABAHI BEKLEMEKTENSE HELAL SANA VALLA:kop:
2 ay oldumu yaa :) yaklastı ama haklısın. mazotun ucuzlamasını beklıyorum ben :) yarın bıtıreyım barı plaka ıslerını ızın alayımda.bıraz bıneyım haftasonu.hava da hafıften ısındı.motoru bıraz acayım 3000 km olmadan :)

ya bu işin doğrusunu bilen kim ki? herkes değişik bişey söylüyor.. :D

2 ay oldumu yaa :) yaklastı ama haklısın. mazotun ucuzlamasını beklıyorum ben :) yarın bıtıreyım barı plaka ıslerını ızın alayımda.bıraz bıneyım haftasonu.hava da hafıften ısındı.motoru bıraz acayım 3000 km olmadan :)

EVET 3000 OLMADAN BEN KACIRDIM SEN KACIRMA GEMIYI.

BELKIDE BENDE ACMISIMDIR MOTORU
ALDA KAPIŞALIM :)
BIDE MAZOT FIYATI STANDARTA BINSE 5 SEFER FULLEDIM DEPOYU HEPSINDE FIYAT FARKLIYDI DEVLETIN ELINDE OLAYIM YAPACAKSAM 1 OCAKTA YAPARIM %20 1 YIL BOYUNCA ELLEMEM:kop:

En ekonomik şekilde sürmeye devam et.. 2-3 depoda bir biriken artıkları fln yakmak için bi süre devirli kullanırsın olur biter.. ama motoru ısıt önce.. yani yola çıktıktan 10 - 15 km sonra yardırmaya başla :D

Geri