0 Km.Opel de Şanzuman Arızası

Bende biraz servis probleminden dolayı corsa yerine polo tercih ettim bi arkadasımında chevrolet iki kez sanzımanında arıza cıktı ilkinde üstelemediler ikincide arabayı değiştiler.

şans işi kimin başına gelse böyle veryansın eder opelede gm'ye de, allah kimsenin başına vermesin valla , opel servisleri böyle konularda pek müşteri yanlısı olmuyolar sanırım

easytronik (baskı balatalı kuru kavramalı sistem) zaten sorunlu bi şanzumandır...

2008 Temmuz'da aldığım ASTRA H 1,6 HB Easytronic "TIK" demedi. Seri üretimde sıkıntılar olabilir, hatta kullanımdan kaynaklı da olabilir. Hep şanzımana suç bulunuyor, sürücüleri ne kadar doğru kullandı acaba ?

2008 Temmuz'da aldığım ASTRA H 1,6 HB Easytronic "TIK" demedi. Seri üretimde sıkıntılar olabilir, hatta kullanımdan kaynaklı da olabilir. Hep şanzımana suç bulunuyor, sürücüleri ne kadar doğru kullandı acaba ?

Onur kardeşim çok doğru söylemişsin şunu belirteyim arkadaşın dediği kadar sorunlu bir şanzıman 2011 senesinde üretilmez ve şu da doğru ki easytronic vitesi kullanmayı çoğu kişi bilmiyor. Avrupalı bu viteslerle kaç yüz bin kilometre sorunsuz yol gidiyor arkadaşlar..

wv den bende bıktım şanzıman kronık sorunu yuzunden sattım kurtuldum

valla sürücü hatasıda olabilir.hemen bir günah keçisi seçilmiş şanzıman ne var ne yok yükleniyorlar şanzımana.tamam kusursuz demiyoruz ama sürücü hatasıda olabilir.ben gözümle gördüm easy' i manuel kullanıp vites kolunu adam döver gibi tokatlayan...

Arkadaşım sıfır 2007 jetta 1.4 170bg. Dsg şanzımanlı araç almıştı daha 30000km. de şanzımanı yemiş araba. VW hatayı kabul etmeyip kullanıcı hatası olduğunda ısrar etti,arkadaşımda ilk defa otomatik araba kullanan biri değilki belki 15 yıldır çeşitli tip ve modelde bir sürü otomatik aracı oldu hiçbirindede bir sorun yaşamış değildir,bütün bakımları ve onarımları hep yetkili serviste yaptırmıştır.Sıfır şanzıman için 18000TL.+KDV istemişler, mahkemeye verdi hala devam ediyor.

aynen easytronic şanzımanı kullanmayı bilmek gerekli. manuel vites gibi har hur zorlanırsa dayanmıyo işte alet. madem konfor isteniyor diye otomatik alınıyor biraz kibar kullanılsın o zaman, bakın bakalım sorun çıkartıyormu

ya aslında gelecek cevapları tahmin ediyorum. her seferinde böyle oluyor. Anti-easytronic'ler hemen "adamlar koymuş mekanizmayı kibar olup onunla mı uğraşalım" diyorlardır. ben de onlara şunu demek istiyorum :
Manuel vites kullanırken yarım debriyaj yapmamaya ve sert kalkış ve duruşlar yapmamaya ne kadar özen gösteriyorsanız, easytronic şanzımana da o kadar özen gösterseniz yeter ! Olay bu kadar basit...

ya aslında gelecek cevapları tahmin ediyorum. Her seferinde böyle oluyor. Anti-easytronic'ler hemen "adamlar koymuş mekanizmayı kibar olup onunla mı uğraşalım" diyorlardır. Ben de onlara şunu demek istiyorum :
manuel vites kullanırken yarım debriyaj yapmamaya ve sert kalkış ve duruşlar yapmamaya ne kadar özen gösteriyorsanız, easytronic şanzımana da o kadar özen gösterseniz yeter ! Olay bu kadar basit...

+1907

Geri