0 Km.Opel de Şanzuman Arızası

2008 Temmuz'da aldığım ASTRA H 1,6 HB Easytronic "TIK" demedi. Seri üretimde sıkıntılar olabilir, hatta kullanımdan kaynaklı da olabilir. Hep şanzımana suç bulunuyor, sürücüleri ne kadar doğru kullandı acaba ?
çok önemli bir nokta işte bu.kullanım hatası.
48 binde easytronic corsa m.nerdeyse tamamını şehiriçinde dur klak trafikte kullandım.en ufak bir sorun veya hata vermedi.
küçük bir ayak hareketiyle vites büyültebilir yada küçültebilirim.
zorunlu olmadıkça kolu manuele alıp aksiyona girmem.
yokuş yukarı tırmanacaksam manuele alırım ki otomatik de 1-2 arası bocalamasın.
tecrübeli easy kullanıcıları bunları bilirler.

ya aslında gelecek cevapları tahmin ediyorum. her seferinde böyle oluyor. Anti-easytronic'ler hemen "adamlar koymuş mekanizmayı kibar olup onunla mı uğraşalım" diyorlardır. ben de onlara şunu demek istiyorum :
Manuel vites kullanırken yarım debriyaj yapmamaya ve sert kalkış ve duruşlar yapmamaya ne kadar özen gösteriyorsanız, easytronic şanzımana da o kadar özen gösterseniz yeter ! Olay bu kadar basit...
yaklaşım yanlış.çünkü manuel viteste yarım debriyaj veya sert dur kalk yaptığında balataya hasar verirsin.
oysa easyde sana sorun çıkartacak parça balata değil, vites değişimini yapan servo motorlara vereceğin hasardır.

yaklaşım yanlış.çünkü manuel viteste yarım debriyaj veya sert dur kalk yaptığında balataya hasar verirsin.
oysa easyde sana sorun çıkartacak parça balata değil, vites değişimini yapan servo motorlara vereceğin hasardır.
servo motor ilk arıza verecek parça gibi görünse de bayan kullanımlarında ilk hareket ve park etme durumlarında aracın yarım debriyaj şeklinde kullanılması sık görülen bir durum. Bu da 60-70 binlerde balata tüketmesine neden oluyor... suçlu yine easytronic oluyor...

easytronic şanzıman herzaman sorun yapıyor bu bi gercek boyalı arabayıda bunlar bize satıyor bir ınsıp arızamı bile cözmeleri 4 hafta sürdü bende 2011 classic var ve bu arac 6 - 7 yıldır bu arclar yollarda artık her sorunu cöze bilmeli servisler ama nerde

Bende biraz servis probleminden dolayı corsa yerine polo tercih ettim bi arkadasımında chevrolet iki kez sanzımanında arıza cıktı ilkinde üstelemediler ikincide arabayı değiştiler.

eski arabamda (vw golf) daha 6aylık iken şanzımanında problem olmuştu ve garantiden yapmayı reddetmişlerdi, biraz tartışma sonucu garantiye sokmuşlardı.1ay civarı da yapılmasını beklemiştim:)

araç çıktıktan yaklaşık 1 ay sonra tekrar aynı problem oldu.tekrar bir ay daha bekledim.

senesi dolmadan da pert etmiştim.şimdi iyi ki pert etmişim diyorum:)

böyle sorunlar olabiliyor bazen de zor bir durum...

Arkadaşım bu sadece opele özgü bir durum değil.Araba bu ya bozulabilir sonuçta kul yapımı abatmayalım lütfen.

kul yapımı diye adamın verdiği para ve mahdur olduğu zamanları kim ödeyecek kesinlikle opelin hatasıdır ben kendim toyota türkiye fabrikasında çalışıyorum kalite departmanındayım kendi fabrikamdan bahsedeyim kesinlikle araçlar kalite onayı almadan fabrikadan çıkmaz ve her bölümün baktığı yer ayrıdır ve bu bir kalite hatasıdır toyotayı övmüyorum ama yaptıkları iş kalite bakımın bir numara onun için pahalı araç satıyorlar o yüzden bende opele biniyorum :)

Geri