1,0 motor araçlar

ben ilk once bu araci aldigimda performansindan hiq emin degildim, ama korktugum gibi cikmadi bence 1.0 3 silindirli 12 valfli bir motordan bekledigim performanstan cok daha fazlasini buldum, benim icin ekonomik olmasi cok daha onemliydi ama performansta bekledigimden iyi cikinca neden degistireyimki...

valla arkadaşlar 1.0 kullanıyorum tamam 2.0 gibi bir performans değeri filan yok fakat 1 ayda 1 depo yemesi açısından heryere gidiyorum maşşallah :D bu arada bu araçlar 180i görür fakat baya bir yakar fazla düşük vitestede kalmaması lazım 90km de yakışı çok stabil durumda yokuşlar çok sıkıntılı aslında boğulma yapıyor sürekli gaz verirseniz.Hızlanması da baya bir isteksiz bu yüzden aşırı gazla kalkabiliyorsunuz o zamanda çok yakıyor :) Yani alışmak lazım bu araçlara ekonomik kullanmak istiyorsanız ama bizim araçlarda uygun bir süpercharger olsa hakketen daha ekonomik olacağının kanısındayım düşük devirlerde baya seri ve atik olur gibime geliyor.

bir hafta once 410 km yol yaptim sehir disi depoyu fuledim ve 410 km sonra depoda 23 - 25 litre benzin kaldi, aracta 4 kisi ve devride ortalama olarak 4000 civari tutum, yani 100 km de 5 litre benzin harcadi, bence super...

Aynı kasada 1,2 veya 1,4 daha az yakacağı görüşündeyim.Çünkü kasa ağır olunca beygir ve tork da düşük olunca araç haliyle daha çok zorlanacak daha fazla yakacak. 90 km'yi geçince motor bağırmaya başlıyacak en büyük belirtisi bu. Eğer düz, rüzgarsız bir yol da yüksüz bir şekilde 80-90'ı geçmezseniz ancak tasarruflu bir motor denilebilir, ama yüklü rampaya vurunca o zaman şartlar değişir.

Geri