yok ben anlayamıyorum düz yolda araç 5. vitesteyken nasıl okadar hıza düşebiliyor onu çözemiyorum bir türlü az çok araba kullanmışlığım var 70 e bile düştüğünde hız düz yolda araç dörde çek diye yalvarıyor ki 20 km daha aşşağı bir hızdan bahsediyoruz hayal edemiyorum. ayrıca yakıt ekonomisinden bakarsak konuyu açan arkadaş gibi yeni kasa 1.3 astra sahibiyim eds olan düz yolda 70 e sabitlediğimde araç 5 vitesteyken atıyorum 4.5 anlık yakıyorsa 4 e çektiğimde 3.6 4.0 o aralarda geziyor yani pratik olarak her zaman yüksek vites ekonomi değildir keza rampa çıkarkende bir yüksek viteste araba hem gitmiyor hem yakıt tüketimi artıyor 5 ten 4 çekiyorsun araç hep gitmeye başlıyor hem yakıt düşüyor
kusura bakmayın ama 5. vites 50 ile gidiyorum diyen arkadaşın aracı için üzülüyorum hem arabayı hırpalıyor hem fazla yakıt tüketiyor keza 5. vites 35 km demiş bir arkadaş ama dalga geçitiğini sanıyorum
Boşversenıze basın gitsin kesiciyhe girmeden vitesmi degiştirilir, usta cok ,sizlerde parada cok. hiç olmadı motorunuz bozulmaya yakın satar gecersınız yada aracınızı her kullandıgınızda ''-Neden cok yakıyor bu yahu'' diye dusuncelere dalarsınız Valla ben boyle kullanıyorum km de 19 kurus yakıyorum arabam benzınlı havalar ısınsın o da düşer
Buyrun az yakıt harcatma sanatı ;
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=91174
Son düzenleme: