Arkadaşlar genelde 1.3 cdti araçlarda bulunan şarz dinamosu kasnağına dikkat etmek gerekiyormuş..
Geçenlerde memlekete (Sinop) tatile gitmek üzere Konya dan yola çıktım. Ilgaz dağına tırmanmaya başlamadan önde bir çeşme başında mola verdim. O sırada arabadan gacır gucur sanki kayış sesi gibi ses gelmeye başladı.. Önemsemedim yola devam ettim.
Kastamonu ve nihayet memlekete ulaştık ama yolda ses gittikçe artmaya başladı. Kayışa baktım problem yokkk. Kayış kurumuştur belki diye su döktüm ama ses yine kesilmedi. Özellikle debriiyaja bastığımda veya gaza yüklendiğimde ses artıyordu..
Sonra Sinopta bulunan Özel Opel servisine (OPHAS) götürdüm ve dedikleri bu hafta üçüncü araçmışım. Şarz Dinamosu kasnağı bilyası arızalı değişmesi lazım..
Sebep ise aşırı sıcaktan şarz dinamosu kasnağının içinde bulunan bilyalardaki yağın yanarak kurumuş olmasıymış
.. Allah korusun yolda bilyalar bir sıkışsaydı şarz iptal aküde bitince yolda kalmak özellikle ormanda içten bile değil
:help:
Sonuçta 210-YTL (170-YTL parça + 40-YTL işçilik) ye değiştirdiler küçük bir parça oda 1 gün bekledim Sinopta yokmuş ertesi gün Samsundan geldi parça..
Sonuç özellikle şehir dışında seyahetteyseniz küçük bir sesi bile önemsemek ve en yakın serviste göstermek gerekiyor.. Sizlerle paylaşmak istedim