1.3 CDTI araçlar Dikkat.. Şarz Dinamosu kasnağı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan OpeLT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Corsa1.3 essentia

Forumda bahsedilen problem bir haftadır bendede oldu.Özel bir servise götürdüm.Aynı şekilde şarz dinamo kasnagı arızalı çıktı.Sökülüp takılırken bizzat yanındaydım.Çok kısa bir işçiliği var.Yaklaşık 20 dk.Parçanın kendisi 90 lira kayış 25 lira ve işçilik 30 lira ödedim.Serviste bu parçalar böyle.Fakat kendiniz bu parçaları alırsanız işçilik hariç 70 liraya falan maledebilirsiniz.
Şayet arabanız 2.el ise mutlaka güvenlik kartının olduğuna emin olun.Çünkü bu işlemi yaparken genelde kutup başlarını söküyorlar ve radyo resetleniyor.Kart üzerindeki şifre olmadan da tekrar radyoyu aktif hale getiremiyorsunuz.Aklınızda bulunsun.
(Aracım Opel Vorsa 1,3 essentia tdci ve 94bin km.de)

yaklaşık br ay önce bu durum benim aracımda da oldu...ben de kasnağı ve kayışı özel serviste değiştirdim..bu bana 160tl ye mal oldu...1.3 dizellerin hepsinde aynı sorun var dedi yetkili kişi....herkese geçmiş olsun..umarım bir daha olmaz...

Galiba benimkide değişecek ses geliyor ve şarj dinamosundan geldigine eminim :(

paylaşım için saol..

fiyata dikkat

Arkadaşlar motorun sol altından cızırtılı bir ses ve rolantide vuruntulu çalıştığından dolayı ben de aracı bugün sanayiye götürdüm Eskişehir'de... Elektrikçi usta baktı şarj dinamo kasnağı değişecek dedi..
dinamoyu sökmek değişim ve geri takmak 15 dk. iş.. kasnağı başka bir yerden aldı..
toplam 170 fiyat çıkardı.. pazarlığa da yanaşmadı.. parça 120 lira abi zaten.. 50 lira işçilik alıyorum dedi.. eyvallah dedik verdik.. şimdi eve geldim parçayı buldum internetten.. 60 TL. Biraz kafam karışmadı değil... :mad:

Aslında madem o bilya ısınıyor yüksek sıcaklığa dayanıklı (220 C ) gresler var. Onu kullanarak sorun ortadan kaldırılabilir diye düşünüyorum.

arkadaşlar kasnak sorunundan dolayı yolda kaldım...Servisi aradığımda akü bitmiştir dedi.aküyü degiştirdim fakat onunlada 70 km gittikden sonra stop...Nevşehirde servis olmadığından 400 tl cekme üçreti karşılığında kayseriye cekmeyi teklif ettiler...ve pazar günü olduğu için 1 gün bekliyecegimizi söylediler...Bende çoluk cocuk perişan olmamak için o yöreden bir elektrikci buldum...sorun kasnakta çıktı..orjinal olmadığından dolayı,yan sanayi taktı yola devam edebilidim..ama şimdi motora yüklenildiğinde bir ugultu var...oda yan sanayi olamsından kaynaklanıyormuş..60 tl kasnak+50 tl işçilik+165 tl akü+boş giden bir akü...orjinal kasnak 80 tl miş bakımda değiştirecem...Allah kimseye böyle bir tecrübe yaşatmasın...

Kasnak sorunu bende de hortladı ama kasak yerinden çıktı torno ile tekrar takacaklar bakalım randıman verecekmi?

konu hortladı ama bende de 131 binde başladı sorun. elektrik atlaması gibi bir ses usta kasnak dedi fiyatını sordu telde 100-120 gibi demiş adam. değişmese sesten başka ne olabilir merak ettim

Ben 60000'de değiştirdim hatta daha öncesinden ses yapmaya başlamıştı baya bir süre kullandım artık en sonunda ses iyice artmaya başlamıştı.yaklaşık 1.5 sene önce değiştirdim işçilik dahil 100 tl vermiştim.Bu şarj dinamosu kasnağı opellerde kronik bir sıkıntı.

Geri