bir araçtan beklentilerin ne olduğu önemli tabi. sadece motor konusu değil. bir kere araç muadili diye kabul edilen peugeot, toyota, hatta golften bile işçiliği daha iyi. döşemeler, kokpitte kullanılan malzeme, konfor 10 numara. bu bakımlardan araç audi gibi bir araçla mukayese bile edilebilir bence. yolda gitiğinizi, klometreye bakmazsanız hızınızı kesinlikle anlayamazsınız. motor sesi içerde araç ısındıktan sonra çok az. yanıma oturan insanlar bu araç dizel dediğimde inanamıyorlar. ben sadece marş dinamosunda sorun yaşadım. garantiden değişti. 2,5 yıldır hiç sorunum olmadı. her araç arıza yapar. yol tutuş mükemmel. fren mesafesi rakipleri arasında en az olan araç. biraz gaza fazla basıp kaltığınızda hiç problem yok. 6 vites olması trafikte çok vites değiştirmeniz anlamına gelmiyor. o vites overdrive vitesi. sadece az yakıt tüketimi için yapılmış. aracın son hızına 5. viteste de ulaşırsınız. turbo 2500 de değil 1700 de falan açıyor. koltuğa yapıştırıyor adamı. sanıldığığı gibi sadece aile arabası değil peformanslı kullanırsan spor olarakta seni tatmin eder. ama etmez diyorsan alırsın 300 ytl ye bi box taktırırsın. 105 108 beygir olur aracın.
bu arada fiat bravolara 1.6 105 bg ve 1.6 120 bg dizel multijet motorları koymuşlar. benim tahminim aynı motoru kullanan opelin bu yılın sonlarında bu motor seçenekleriylede bize ulaşaçacağı yönünde. biraz beklemekte fayda var.