1.3 Cdti Astrasi Olan Arkadaşlar Bir şey Sorabilir Miyim?

motordan oyle ahım şahım bi performans beklemeyin. şehir içi kulanılıcaksa ideal bir araba yakıt bakımından. 1.3 motora gore araba hantal kalıyo ama ben memnunum. arabayla hız yapınca cok yakıyo motoru sıkıştırdıgından olsa gerek. araba 6 wites ama 5. den sonra motoru dinlendirmek için koymuslar heralde. 6. wites te pek toplamıyo araba.

Yeni Astra cdti

Cdti Astraların performansı, benzinli araç kullanmaya alışık olan kişiler için önce kötü gibi geliyor. Kendimden örnek vereyim yıllardır araba kullanmama rağmen, bayide cd Astra ile test sürüşüne çıktığımızda arabayı istop ettirdim. Ardından benzinliyi kullandım fırtınaydı. O gün dizel alınmaz kararına varmıştım çok km yapmama rağmen ne olursa olsun benzinli almaya karar vermiştim. Ama sonunda cdti Astra aldım. Çok isabetli bir karar verdiğime eminim. İlk kalkışta belki benzinli kadar çabuk fırlamıyor ama sonra harika. 6 vites. Bir bakıyorsunuz 150-160-170 olmuş ibre. Uzun yolda mükemmel. Hem de 1300 cc motor olduğundan daha az vergi veriyorsunuz. Tavsiye ederim.:pon:

Valla ben yeni aldım arabayı ve yorumlarım şunlar
*benzinli kullandığım için başta hantal kaldı ve açkçası bende 2 kere stop ettirdim arabayı.ama alışmam çok kısa sürdü.
*arabanın 2500 devirden sonra gaza köklendiğinde devreye giren bir turbosu varki AMAN ALLAHIm harika birşey inanın hiç benzinli araba aramıyorsun hatta bi anda koltuğa yapıştırıyor adamı.
*araba lüks görüntülü bir araç içide gayet şık.
*motor 1.3 ve 6 vites olduğundan şehir içinde çok vites değiştirmek zorundasınız.(eğer orta devr kullanmak isterseniz)

Yani açıkçası 1.3 motor olmasına rağmen gayet seri kullanabiliyormtabi benm ortalamam 7.1/100km :)

1. viteste aracın performansı vasat olmasına ragmen daha sonrakı vıteslerde bence benzınlı aracları aratmıyor. ozellıkle motorun turboyu acmasından sonrakı sahlanması muthıs. ancak sunu soylemek gerek bu aracı benzınlı gıbı kullanmak ıstıyorsanız aracı devırlı kullanacaksınız. yanı vıtes degısımı 3000-4000 devır arasında olmalı kı vıtesı buyuttugunuzde araba yokusta bıle olsa hantallasmasın. daha once kullandıgım benzınlı arabamda vıtes kucultmek zorunda kaldıgım yokuslarda 1.3 motor olmasına ragmen vıtesı buyuterek cıkabılıyorum.(oncekı aracım 1.4 motor fabıa idi). sonuc olarak bence cok şık guzel ve 1750 devır uzerınde oldukca serı ve ekonomık bır araba. duzenlı bakımlarını aksatmadıgınız ve devrınde kullandıgınız surece sıze benzınlısını aratmayacak bır arac.

1. vıtestekı hantallıgı bıldıgım kadarıyla chıp tunıng yaptırarak gıderebılıyorsunuz. ama bu ısın ne kadar saglıklı oldugu konusunda herhangı bır fıkrım yok.

ısmaıl

bir araçtan beklentilerin ne olduğu önemli tabi. sadece motor konusu değil. bir kere araç muadili diye kabul edilen peugeot, toyota, hatta golften bile işçiliği daha iyi. döşemeler, kokpitte kullanılan malzeme, konfor 10 numara. bu bakımlardan araç audi gibi bir araçla mukayese bile edilebilir bence. yolda gitiğinizi, klometreye bakmazsanız hızınızı kesinlikle anlayamazsınız. motor sesi içerde araç ısındıktan sonra çok az. yanıma oturan insanlar bu araç dizel dediğimde inanamıyorlar. ben sadece marş dinamosunda sorun yaşadım. garantiden değişti. 2,5 yıldır hiç sorunum olmadı. her araç arıza yapar. yol tutuş mükemmel. fren mesafesi rakipleri arasında en az olan araç. biraz gaza fazla basıp kaltığınızda hiç problem yok. 6 vites olması trafikte çok vites değiştirmeniz anlamına gelmiyor. o vites overdrive vitesi. sadece az yakıt tüketimi için yapılmış. aracın son hızına 5. viteste de ulaşırsınız. turbo 2500 de değil 1700 de falan açıyor. koltuğa yapıştırıyor adamı. sanıldığığı gibi sadece aile arabası değil peformanslı kullanırsan spor olarakta seni tatmin eder. ama etmez diyorsan alırsın 300 ytl ye bi box taktırırsın. 105 108 beygir olur aracın.
bu arada fiat bravolara 1.6 105 bg ve 1.6 120 bg dizel multijet motorları koymuşlar. benim tahminim aynı motoru kullanan opelin bu yılın sonlarında bu motor seçenekleriylede bize ulaşaçacağı yönünde. biraz beklemekte fayda var.

2. ve 3. vitesteki performansına aldanıp alıyosun arabayı sonra kullandıkça daha seri bi araba mı alsaydım demeye başlıyosun. kesmiyo yani bi süre sonra. araç ya ekonomik olur az yakar az gider, ya da perfomanslı olur basarsın gider. 1.3cdti bu ikisinin arasında bi garip araba. seri desen değil, hantal desen hiç değil. ben anlayamadım bu aracı valla 3 senedir.

birde forumda çokça dikkatimi çekti. bazı arkadaşlar dizel ve benzinli araçların yakıt açısından kıyaslamasını yapıyorlar ve dizel almanın ekonomik olmadığını söylüyorlar. çünkü parayı baştan 2-3 bin ytl fazla veriyormuşuz. :)))). bu nasıl bir bakış açısıdır arkadaşlar. neye göre fazla veriyoruz biz bu parayı. bi izah etseler şunuda rahatlasak. ben aıyorum 36 ya arabayı, sonra satıyorum 31-32 bine. benzinli alanlar alıyor 33 bine, satıyorlar 28-29 bine. nerde fazla veriyoruz anlayamadım. bu hesabı yapanlar matematikmi bilmiyorlar.? üstelik dizel aracı daha rahat satabileceğimde bir gerçek. bakın hiç daha az yakması ve torkunun yüksek olması, turbosu falan gibi konulara bile girmedim. nedir bu benzinli astra kullananların bizle sorunu anlamadım.
başka bir örnek vereyim.;
şimdi ben benzinli astra almaya karar verdim. ama vazgeçip benzinli golf aldım. golf ise 2000 ytl daha pahalı. eeee nooldu, şimdi ben zarar mı ettim. golfu kaç sene kullanırsam kullanayım aradaki benzin tüketimi farkını çıkartamam, çünkü ikiside zaten benzinli. o zaman ben kerizim gittim golf aldım. işte benzinli astra almakla, dizel astra almak arasındaki fark, astra almakla golf almak arasındaki farkla aynıdır. ok?
bu arada benzinli motor 250.000 km de motor isterse, dizel 500.000 kmde motor ister. bu da ufak bir bilgi.

2. ve 3. vitesteki performansına aldanıp alıyosun arabayı sonra kullandıkça daha seri bi araba mı alsaydım demeye başlıyosun. kesmiyo yani bi süre sonra. araç ya ekonomik olur az yakar az gider, ya da perfomanslı olur basarsın gider. 1.3cdti bu ikisinin arasında bi garip araba. seri desen değil, hantal desen hiç değil. ben anlayamadım bu aracı valla 3 senedir.

aduken o hantallık yada serii olmaması yönündeki şikayetinin kaynağı sanırım jantların. ben sportwheels marka jant aldım çok hafif. orjinal jantlarından da hafif we cok serii. ben memnunum. elime farklı jantlarda aldım ağırlık farkı bariz. arabanın motoru 1.3 oldugundan jant seçimi dogru olmalıdır.

Geri