1.3 cdti combo yağ eksiltme sorunu

fatihkarabck

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
merhaba arkadaşlar;

1.3 cdti 75 hp combo c sahibiyim 356.000 km de 2006 model

4 bin kilometre önce yağını değiştirdim şuan yağ çubuğunun ortasında yağ çok mu fazla eksiltmiş acaba tam çözemedim.Yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba arkadaşlar;

4 bin kilometre önce yağını değiştirdim şuan yağ çubuğunun ortasında yağ çok mu fazla eksiltmiş acaba tam çözemedim.Yardımcı olursanız sevinirim.

çubuktaki alt ve üst çizgi arası 1 litreye tekabül eder.ona göre hesaplayın...

merhaba arkadaşlar;

Yağ çubuğu max min arası 1 lt dir. Buna göre sizn araç yarım litre yağ eksiltmis.

Yağ çubuğu max min arası 1 lt dir. Buna göre sizn araç yarım litre yağ eksiltmis.

peki ne kadar eksiltmesi normaldir ve kaç binde ben yağını değiştirmeliyim.Yeni aldım arabayı

peki ne kadar eksiltmesi normaldir ve kaç binde ben yağını değiştirmeliyim.Yeni aldım arabayı

Yalnız yağ değişimi ne zaman yapıldı o zamandan bugüne kadar süre içinde eksiltme önemli. Yağ değişimi yılda 1 olur veya km dolunca değişir. Yağ değişiminde hangi derece yağ konmuş önce onuda öğrenin 10 40 yağ koydurun ince yag konulursa araç daha fazla yag eksiltir.

Yalnız yağ değişimi ne zaman yapıldı o zamandan bugüne kadar süre içinde eksiltme önemli. Yağ değişimi yılda 1 olur veya km dolunca değişir. Yağ değişiminde hangi derece yağ konmuş önce onuda öğrenin 10 40 yağ koydurun ince yag konulursa araç daha fazla yag eksiltir.

4 bin kilometre önce değişti 4 bin kilometrede bu kadar yağ eksiltti 5w30 koyduk acaba bu normal mi onu merak ediyorum yoksa motorum gidici mi ?

4 bin kilometre önce değişti 4 bin kilometrede bu kadar yağ eksiltti 5w30 koyduk acaba bu normal mi onu merak ediyorum yoksa motorum gidici mi ?

Km yüksek normal sayilabilir o yüzden Gidici demek yanlış olabilir ama yağ seçimi yanlış olmuş km yüksek araçlara 10 40 konuluyor.

bende 1.7 var 10.000 kmde hiç eksiltmiyor mesela

Orjinal GM mi?

Bugün orjinal GM Yağ Filtresi olduğunu düşünerek Her yerinde GM yazıyor fakat Made in Poland yazıyor. Germany üretim olması gerekmiyor mu ? Sizce ürün orjinal midir ?

Her GM parça Almanyada üretilmiyor ülkemizdede GM için üretilen parçalar var, GM yazıyorsa orjinaldir.Bazı markaların sahte bujilerinden bahsedilir piyasada filtrede sahtesini hiç duymadım fakat yinede tavsiye edilen bilinen yerlerden alış veriş yapmak faydalı olur.

Geri