1.3 dizeller km de ne kadar yakıyor??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CeyCeyX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
şehir dışı 3.0 ama şehir içi 5.0ın altı göremedim şehir dışıda hep duble yol 3 kişi bagaj full dolu 53 kg woofer dahil klima full açıktı arka koltuktada bir kaç bişey vardı ama şehir dışına yılda max. 4 kez gdiyoruz şehir içide çok geliyor tabi:D

walla ben çok şehir dışı yol yapan biri olara imrendim sizi değerlere, ben genelde tek başımayım, bagajda çok fazla ıvır zıvırım var ama (15-20 kg kadar) boyum 193 kilom 110, şehir içi 6.0 sehir dışı 5.0 ortalama tüketimim altına inmiyor üstüne çıkmıyor.

son bir dipnot, astra j düz yolda 3.0-3.5 tüketimi görüyor ama en ufak bir rampada %1-%2 olsun eğim anında tüketim artıyor, hızınız ne olursa olsun, sizlerde nasıl durum?

sayın cey aracınız iyi yakıyor ne yapıcaksın 1,3 ü, 2.0 - 200 beygir arabası olan biri 1.3 kağnı arabasını ne yapacak ki almak gibi bir fikriniz varsa aman diyem o arabadan inen biri için 1.3 bisiklet gibi gelir inip itersiniz gibi geliyor...

Sizin anlattığınız tarzda kullanılan yapıştırmalı falan, şehir içi, kış aylarında astra h 1.3 ler 6.0-6.5 arası yakıyor... Heleki kısa güzergahta bu değer 7 olan bile var. (ortalama hız 30 un altına düşünce kısa mesafede çok yakıyorlar)

Yazanlar bence ortalama hızda yazsın :rakir:

tesekur ederim oncelikle dusuncelerin icin.

Ankaradan eskisehir yolu konya yolu sabah aksam trafik işe gidip gelmek icin istiyorum. az yaksın die. 1.4 tuplu aweo aldık ama tam bir sacmalık cıktı. sinirim cok bozultu 30 kurus yakar mi yaa.. trafik oldugundan kucuk corsa hatta punto gibi kucuk arabaları tercih etmek istiyorum sadece iş ve ew arasi.

walla 1.3 punto corsa fln bisey alacaz yapcak bisey yok.

Son soru olarak 1.5 dizel reno 1.4 yaris 1.3 fiat opel gibi motorlarin hangisi en az yakani

walla ben çok şehir dışı yol yapan biri olara imrendim sizi değerlere, ben genelde tek başımayım, bagajda çok fazla ıvır zıvırım var ama (15-20 kg kadar) boyum 193 kilom 110, şehir içi 6.0 sehir dışı 5.0 ortalama tüketimim altına inmiyor üstüne çıkmıyor.

son bir dipnot, astra j düz yolda 3.0-3.5 tüketimi görüyor ama en ufak bir rampada %1-%2 olsun eğim anında tüketim artıyor, hızınız ne olursa olsun, sizlerde nasıl durum?

ben bu değerleri bursa bodrum(3 kişi+bavullar) bursa antalya(3 kişi+bavullar bursa istanbul(1 kişi+1 bavul) bursa izmir(3 kişi+bavullar arasında yakaladım hepsi gündüz ve ilk bahar sonu ve yaz ayları bu arada bende 53 kg küsür bir woofer var kabinli 3 anfi bir kapasitör birde 50 kg gelen gmnin orjinal karter koruması var aracın boş ağırlığı 1275 +100=1375 civarı 50+50+65 kg üç kişi+ eşyalar box varken basınca 4.5 5.0 lt rası boxı çıkarınca yada sakin olarak(box takılı iken) kullanınca 3.0 ı görüyor yakıt tasarufu falan hikaye o işlerde:D
not: değerler pompa verileriyle ölçülmüştür il yolculukta değerler yanlış çıkınca yol bilgisayarı kalibrasyonu serviste yapılmıştır ve değerler şimdi pompa verileriyle aynı gösteriyor

1.3 corsa istanbul trafiğinde 6-6.5 arası çok sert kullanım ışıklardan ok gibi fırlayarak kalkış yüksek devirde vites değiştirme .5 -5.5 lt orta sert kullanımda. yok ben tasarruf yaparak kullanırım derseniz 4 4.5 lt arası kadar düşer... 75 hp corsa 1.3 cdti 5 ileri için değerler bu şekilde bizde...

tesekur ederim oncelikle dusuncelerin icin.

Ankaradan eskisehir yolu konya yolu sabah aksam trafik işe gidip gelmek icin istiyorum. az yaksın die. 1.4 tuplu aweo aldık ama tam bir sacmalık cıktı. sinirim cok bozultu 30 kurus yakar mi yaa.. trafik oldugundan kucuk corsa hatta punto gibi kucuk arabaları tercih etmek istiyorum sadece iş ve ew arasi.

O güzergahı kullanıyorsan sabah erken akşam biraz geç çıkacaksın :)
başka çaresi yok....
Bende aynı güzergahta sayılırım...(keçiören belediye binası yakını-Tepe prime-18 km arası ) Sabah 7:00 da evden cıkınca Vectra B 2.0 ile 100 km de 25 kuruşun altına iniyor.. 7:30 da çıkarsam 32+ kuruş oluyor...
:)

O güzergahı kullanıyorsan sabah erken akşam biraz geç çıkacaksın :)
başka çaresi yok....
Bende aynı güzergahta sayılırım...(keçiören belediye binası yakını-Tepe prime-18 km arası ) Sabah 7:00 da evden cıkınca Vectra B 2.0 ile 100 km de 25 kuruşun altına iniyor.. 7:30 da çıkarsam 32+ kuruş oluyor...
:)
1.3 sart yaa
yeni zamlarda yoldaa offf
miss

şu anda ortalama hızım 31 km/sa yakıtım ortalama 5.9 aracım 13.300 km de 1.3 cdti astra

H kasa Sedan,
35km ortalama hız ile 7.1 litre yakıyorum. Seri kullanıyorum, çok tümsek çukur var. Dur kalk sürekli. Hiç dikkat etmiyorum tüketime.
Kardeşim Hb,
57km ortalama ile 6.1 litre yakıyor. O da dikkat etmez.
Uzun yolda, 115km ortalama ile (130km cc bağlarım ama otobana giriş, çıkış, yavaşlamalar var.) 5.2 litre klima açık.

Güncel mazot fiyatı ile çarparak kıyaslayabilirsin.

şehir dışı 3.0 ama şehir içi 5.0ın altı göremedim şehir dışıda hep duble yol 3 kişi bagaj full dolu 53 kg woofer dahil klima full açıktı arka koltuktada bir kaç bişey vardı ama şehir dışına yılda max. 4 kez gdiyoruz şehir içide çok geliyor tabi:D

çağatay aynı güzergahtan dönüşü ölçtünmü

Geri