1.4 TURBO LPG UYUMU

Ynt: 1.4 TURBO LPG UYUMU

harunhoca link' Alıntı:
Bu araçla binli değerlerde menzil gorecegimi hiç zannetmiyorum.  Gozlerimle görmeden inanmam. Görsem bile b.sayar yanlış hesaplanmıştır derim. Astra j kasa 1.4 turbo benzinli ve bin km menzil  general_Shame_on_you ama umarım  bravoo. A/S ile bunu becerdiyseniz helal size.
Hocam inan çok zor değil öyle çok da kasmadım, 100-110 arası sabitledim hızımı ve sonuç yukarıda dediğim gibi. Nasipse yazın programladığınız tatile çıktığınızda siz de göreceksiniz bu değeri :) Bilgisayar yanlış hesaplama konusuna gelince, sanırım yol bilgisayarı 56 lt + yedek depodaki miktar ile bu değeri hesaplıyor. Ayrıca uzun yolda özellikle otoban tarzı düzgün yolda manuel ile AS şanzıman arasında hissedilir bir tüketim farkı olmayacağı kanaatindeyim. Tabii ki şehir içinde 1.5-2 ltye kadar fark edebilir.

mtaner link' Alıntı:
Hocam inan çok zor değil öyle çok da kasmadım, 100-110 arası sabitledim hızımı ve sonuç yukarıda dediğim gibi. Nasipse yazın programladığınız tatile çıktığınızda siz de göreceksiniz bu değeri :) Bilgisayar yanlış hesaplama konusuna gelince, sanırım yol bilgisayarı 56 lt + yedek depodaki miktar ile bu değeri hesaplıyor. Ayrıca uzun yolda özellikle otoban tarzı düzgün yolda manuel ile AS şanzıman arasında hissedilir bir tüketim farkı olmayacağı kanaatindeyim. Tabii ki şehir içinde 1.5-2 ltye kadar fark edebilir.
Umarım dediginiz gibi olur ve bir depo ile yani 275 tl ile bin km yol yapabilirim. Bu km de 27,5  kuruş demek. Bu da 1.4 turbo motor ile hayal ürünü.  Araçta dört kişi ve bagaj dolu iken hem de.  Umarım haklı çıkan siz olursunuz.  bravoo

harunhoca link' Alıntı:
Umarım dediginiz gibi olur ve bir depo ile yani 275 tl ile bin km yol yapabilirim. Bu km de 27,5  kuruş demek. Bu da 1.4 turbo motor ile hayal ürünü.  Araçta dört kişi ve bagaj dolu iken hem de.  Umarım haklı çıkan siz olursunuz.  bravoo
Hocam aslında hesap tam öyle olmuyor, bu hesapladığın 275 tl lik yakıtın içinde aracın menzili hesaplarken hesaba dahil ettiği yedek depo da dahil olduğundan depoda yaklaşık olarak ( benzinin lt sini 5 tl den hesaplarsak ) 300-310 tl lik yakıt bulunuyor. Bu şekilde hesapladığında km başına 30 kuruş civarı bir rakam çıkıyor. Yani tam bin km yi yaparsanız aracınız 300 tl civarında yakıt alacaktır.
Ayrıca ben samsunda yaptığım hesapta da ( 1022 km lik menzil yazdığında) aldığım yakıt tutarını yaptığım km ye böldüğümde yine km başına 30 kuruş gibi bir rakam çıkmıştı. Bence ulaşması çok zor bir değer değil...

mtaner link' Alıntı:
Hocam aslında hesap tam öyle olmuyor, bu hesapladığın 275 tl lik yakıtın içinde aracın menzili hesaplarken hesaba dahil ettiği yedek depo da dahil olduğundan depoda yaklaşık olarak ( benzinin lt sini 5 tl den hesaplarsak ) 300-310 tl lik yakıt bulunuyor. Bu şekilde hesapladığında km başına 30 kuruş civarı bir rakam çıkıyor. Yani tam bin km yi yaparsanız aracınız 300 tl civarında yakıt alacaktır.
Ayrıca ben samsunda yaptığım hesapta da ( 1022 km lik menzil yazdığında) aldığım yakıt tutarını yaptığım km ye böldüğümde yine km başına 30 kuruş gibi bir rakam çıkmıştı. Bence ulaşması çok zor bir değer değil...
Katalogta her ne kadar 56 lt. yakıt depo kapasitesi dese de sanırım kapasite dediğiniz gibi daha fazla. ևünkü aracı ilk aldığımda fullediğimde 59,5 litre yakıt aldığına şahit olmuştum. 60 litre olsa dediğiniz gibi toplam yakıt 1000 km. yol yapsa 5 tl den litresi... evet 30 kuruşa geliyor, e bu da iyi. Kısmet bakalım ama daha önce yaptığım uzun yolda fullediğimde en faz la yanılmıyorsam 850 km görmüştüm menzili. O zaman araç 300 km. de idi yani sıfır idi, şimdi 4500 km.de belki motor biraz daha kendine gelmiştir ve o bin km.li menzili görürüm. Ha çok önemli değil belki 800-900  veya bin ama yine de önemli. Nasip olursa yazın göreceğiz. Tabi bu değeri yakalayabilmek için 100 km. sabit hızla gitmek ve b.sayarın bu veri üzerinden hesaplamasını sağlamak lazım yakıt alma öncesinde sanırım.

ahh ahh yazık günah verdiğiniz paralara vallahii :))) baktıkça içim acıyor ama napim elden bir şey gelmiyorkii :D

milyoncubaba link' Alıntı:
ahh ahh yazık günah verdiğiniz paralara vallahii :))) baktıkça içim acıyor ama napim elden bir şey gelmiyorkii :D
Benzine daha fazla para vererek benim sayemde ülkem daha çok vergi kazanıyor, bu vergi ile okul köprü yol baraj yapılır ve bundan sen de istifade ediyorsun.

harunhoca link' Alıntı:
Benzine daha fazla para vererek benim sayemde ülkem daha çok vergi kazanıyor, bu vergi ile okul köprü yol baraj yapılır ve bundan sen de istifade ediyorsun.

işte tam bir iktidarcı :) çok garip bir bakış açısı. açıkçası çok zengin olsam gene de acırdım benzine verdiğim paraya

işte tam bir iktidarcı :) çok garip bir bakış açısı. açıkçası çok zengin olsam gene de acırdım benzine verdiğim paraya
Olaya siyaseti karıştırmayalım istersen kardeşim, konu farklı yönlere gitsin istemeyiz değil mi? Sadece bir cümle idi, kimseyi kategoriza etmeyelim, şucu bucu diye kardeşim. ֖nemli olan ortak noktalarımıza dem vurmak. Ortak noktamız da astralarımız. Bu konuda anlayışlı olursan sevinirim.  bravoo

Dostum senin lpg ile  tüketim değerlerin gerçekten ben dahil herkesi çok imrendiriyor  ama şu 'aracı yüksek devirde kullanmanın yaratacağı zararları' düşündükçe lpg dönüşümü kafamda kocaman bir soru işareti olarak kalıyor. Ben de senin gibi aracı genelde sakin ve 1800-2500 devir bandı arasında kullanıyorum ama canım isteyince devri 4000-5000 e çıkarıp stresimi atamayacaksam arkadaki turbo yazısının ve araçtaki 140 adet beygirin benim için bir önemi kalmıyor. İnan kafamda orijinallik takıntısı ve bu düşünceler olmasa hemen gider taktırırım. Ama kafamda deli sorular var bildiğin gibi değil :)

Geri