1.4 Turbo yüksek devirde vites değiştirince yaşadığım sıkıntı

Ynt: 1.4 Turbo yüksek devirde vites değiştirince yaşadığım sıkıntı

Bende de 1,4 turbo otomatik var. Bununla ilgisi var mı bilmiyorum ama bende de söyle oluyor. Yokuş aşağı inerken gazdan ayağımı çekiyorum. Ama bosa almıyorum. Yokuşun sonunda lamba var. Lambaya yaklaşırken frene dokundugumda devir önce yükseliyor. Bunun sebebini bilen var mı? C180 de böyle bir şey olmuyor.

Sn arjen.ben de yasadim bu yasadiginizi.bence bu sorun degil.turbodan kaynaklaniyor..belki turbo basinci hemen dusmediginden kaynaklaniyordur.ya da muhendis performansli kullanilmasi icin deviri öldurmeyip,hazirda bekletmek icin bunu ayarladi ama şu kesin ki performansa cok yararli.keyifli hale getirmis.

Sn gradinet..vites kucultuyor olabilir mi? mesale bizde land cruiser v8 var o aracla max.fren  bile yapilsa motor freni icin vites kucultmuyor .manuel yapmak daha iyi.ama yer cucesi clio bile destek icin vites kucultuyor.bazilarinda farklilik var.belki demek istediginiz budur.emin olamadim

1423 link' Alıntı:
Sn gradinet..vites kucultuyor olabilir mi? mesale bizde land cruiser v8 var o aracla max.fren  bile yapilsa motor freni icin vites kucultmuyor .manuel yapmak daha iyi.ama yer cucesi clio bile destek icin vites kucultuyor.bazilarinda farklilik var.belki demek istediginiz budur.emin olamadim
Mantıklı haklısınız olabilir.

gradient link' Alıntı:
Bende de 1,4 turbo otomatik var. Bununla ilgisi var mı bilmiyorum ama bende de söyle oluyor. Yokuş aşağı inerken gazdan ayağımı çekiyorum. Ama bosa almıyorum. Yokuşun sonunda lamba var. Lambaya yaklaşırken frene dokundugumda devir önce yükseliyor. Bunun sebebini bilen var mı? C180 de böyle bir şey olmuyor.
Bizim otomatik lerde mantiksiz vites buyutup kucultuyor ondandir
Yokus asagi inince frene basip yavaslayinca arac vites kuculttugu icin devir yukseliyor.

aynı sey bendede mevcut yüksek devırlerde ozellıkle 1-2-3 vıtesde devır mesela 6000 den 4000 e dusmesı gerekırken sabıt kalıyor gaz sankı takılı gıbı ama sonradan duzelıyor anlamsız bırsey  questionnn

Bende Manisadan gelirken Sabuncubeliye tırmanıyordum 2 den 3 e geçerken ECU motorun devrini vitesi değiştirken tutmuştu. Yokuş kalkış desteği gibi yokuş vites değiştirme desteği gibi birşey. Vitesi yavaş atarsanız motor bayılmasın diye sanırım.

vitesi yavas atmayla alakası yok bayada hızlı degıstırıyordum  yıne aynı sorunu yasadım ecu destek verıyor felan tarzında dusunmuyorum acıkcası vıtesı yuksek devırde degıstırırken devır dsmuyor sankı gaza basılı tutuyormussunuz gıbı enteresan ama bunu aracın beynının mudahale edıp dusurmeme gıbı bır durum yarattıgını sanmıyorum

Hocam bu sorunun cevabını 1. sayfada verdim. Kimsenin ya dikkatini çekmemiş yada kimse takmamış.

bahsedilen durum aynen benim araçta da oluyor. bence de bir sorun degil.

Geri