1.4T. emme manifolt' u sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onder12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 1.4T. emme manifolt' u sorunu

MeRt link' Alıntı:
Ulaş abi sağ olsun bu başlığın ikinci mesajında Turbo şişmesini detaylı olarak açıklamıştı.  :)

http://www.opelsizasla.com/forum/index.php?topic=4097.0

Turbo lag ı bizde pek yaşamayız. dump valve var. Yani basıp da kullanamadığı havayı tıslayarak atıyor dışarı. Bunu dinlemek için sürekli dolduruyorum turboyu  005hihih

eketen link' Alıntı:
Turbo lag ı bizde pek yaşamayız. dump valve var. Yani basıp da kullanamadığı havayı tıslayarak atıyor dışarı. Bunu dinlemek için sürekli dolduruyorum turboyu  005hihih

Bu ses acaba arabanın sağ önünden gelen ve klima sesini andıran ses mi (klima kapalıyken de geliyor tabii)? Bir yerden hava boşalıyormuş gibi bir ses.

Nereden geldiğine hiç dikkat etmedim ama gazı dip yapıp araba tam 3 4bin devir civarına gelince bırak. İşte tam o esnada gelen anlık bir tıslama. Genelde 2. viteste daha iyi duyarsınız.

Cok sağolun. genelte telefondan girdiğim için araştıramadım kusura bakmayın.

dump valve ön orta tarafta duruyor. ama bir ucu sanırım hava filtresine bağlı olmalı ki hava filtresini çıkarınca/değiştirince hava filtresinden bariz bi şekilde gelir. hem ben çok güzel ve temiz havada ve toz vs olmayan yollara giderken arada bir hava filtresini çıkartıp gezerim arada bir o sesi duymak için :D

Tolga KARACA link' Alıntı:
Buna benzer birşeyi Doğan da demişti sanırım  "araba 180 de takıldı" diye..

Ama benimki turbonun şişemeyeceği kadar kısa bir zamanda (Akçay'da seninle yüksek süratlere çıktığımızda) başıma gelmişti. O zaman araba 3000'deydi, lastik basınçları 27'deydi falan diye açıklamıştın. Yoksa yalan mı söyledin bana? Ha? ((:

GNSpower link' Alıntı:
Ama benimki turbonun şişemeyeceği kadar kısa bir zamanda (Akçay'da seninle yüksek süratlere çıktığımızda) başıma gelmişti. O zaman araba 3000'deydi, lastik basınçları 27'deydi falan diye açıklamıştın. Yoksa yalan mı söyledin bana? Ha? ((:

üzgünüm Doğan, gerçekleri senden sakladım çünkü çok acıydılar!  011zaa

şaka bir yana hatırladım, yüksek sürate çıkıp da 180km yi geçemediğin güzergah değişken eğime sahip bir yoldu ve lastik basınçların çok düşükse orada 160km den sonra hızlanmak çok zorlaşıyor.

Hmm.

Hmmmm.. Bilemiyorum tam inanmadım gibi. (:

onder12 link' Alıntı:
hem ben çok güzel ve temiz havada ve toz vs olmayan yollara giderken arada bir hava filtresini çıkartıp gezerim arada bir o sesi duymak için :D

Turbo ya bir toz-parçacık kaçırırsan bu yüzden, sonra canın çok yanar. Bence hiç deneme bile.

GNSpower link' Alıntı:
Hmm.

Hmmmm.. Bilemiyorum tam inanmadım gibi. (:

Allah inandırsın ne diyeyeim :)

Geri