1.4t geç çalışma ve soğukken tekleme sorunu

xavic

Kayıtlı Kullanıcı
43-Kütahya
Araç soğukken 2.viteste 2 bin devirde ayağımı gazdan çekince al ver yapıyor silkeliyor araç ısınınca ne tüpte ne benzinde yapmıyor 60 derecede kesiyor soğukken bazen geç çalışıyor 2-3 saniye.bugün bi usta sübap dedi sizce ne olabiliri?

İlk marşta duman yoktur inşallah. İlk çalışma anında da sallantı oluyor mu?

Hayır sallantı yok duman sıkıntısı da yok
Fakat ışıkta beklerken araç sıcakken sürücü koltuğunun altında sanki bir titreme var gibi alakası var mı bilmiyorum ama

Araç soğukken 2.viteste 2 bin devirde ayağımı gazdan çekince al ver yapıyor silkeliyor araç ısınınca ne tüpte ne benzinde yapmıyor 60 derecede kesiyor soğukken bazen geç çalışıyor 2-3 saniye.bugün bi usta sübap dedi sizce ne olabiliri?
Bildiğim kadarıyla soğuk havada ilk marşa basınca rolanti bir müddet yüksek çalışır. Sonra rolanti normale döner fakat araç istenilen sıcaklığa gelene kadar biraz zengin karışımla çalışır. İşte tam bu ısı aralığında gaza basıldığında ya da çekildiğinde biraz aklı karışıyor gibi. Özellikle 1 den 2 ye attığımda ve devir 2 binin biraz altındaysa 1-2 sn böyle bi git gel bende yaşıyorum. ısınınca geçiyor ve yüksek viteslerde yapmıyor. Ama ben bu al ver olayının subaplardan olacağını düşünmüyorum. Ama soğukta geç çalışma subap belirtilerindendir.

Bildiğim kadarıyla soğuk havada ilk marşa basınca rolanti bir müddet yüksek çalışır. Sonra rolanti normale döner fakat araç istenilen sıcaklığa gelene kadar biraz zengin karışımla çalışır. İşte tam bu ısı aralığında gaza basıldığında ya da çekildiğinde biraz aklı karışıyor gibi. Özellikle 1 den 2 ye attığımda ve devir 2 binin biraz altındaysa 1-2 sn böyle bi git gel bende yaşıyorum. ısınınca geçiyor ve yüksek viteslerde yapmıyor. Ama ben bu al ver olayının subaplardan olacağını düşünmüyorum. Ama soğukta geç çalışma subap belirtilerindendir.
2 gün önce bir arkadaş akünün artısını sök geri tak dedi tüp beyninden kaynaklı karışımda bir sıkıntı oluyormuş galiba ben tüpte kullanmıyorum aracı ama bilmiyorum soğukta geç çalışma olayına gelirsek araç -8 de tek marş alıyor öğlen 13 derecede 2-3 saniye geç alıyor ama bu 5 marştan birinde oluyor araç uzun süre yatmış 4 lastik de tel kesecek kadar yatmış öyle söyleyeyim,bundan kaynaklı buji veya bobin olma ihtimali var mı körelmiş olabilir mi sizce

Geri