Son bakımda bu konu benim de dikkatimi çekti.
Kitapçığa baktım, 5lt olduğunu gördüm ve sonra yağ çubuğunu çıkarttım baktım ki max çizgisinin üzerinde bir diş daha yağ var. Kızdım gittim ustaya kitapçığı gösterdim. Bak burada filtre dahil yazıyo, dediğin gibiyse neden böyle bir detaya yer verilmiş bu kitapçıkta dedim. Peki dedi kabul etti.ve karter tapasından 0,5 lt yağ çektiler.
9300km'dir kullanıyorum önceki 5,5lt koyulduğu zamanlardaki kadar eksilmiş. Bir sıkıntı yok evelallah...
Süzülme ile ilgili de sabah 11de bakımdan çıkan aracın yağına akşam 5'te baktık. Ve 10km de yol yaparak geldi yağına baktığımız yere bu arada. Maksimum'dan bir diş kadar yukarıdaydı. O kadar zaman ve 10km yol sonunda süzülecek olan yağ süzülürdü bence.
Hadi süzülsün, o filtrenin hacmi 0,5lt gelmez. Hadi geldi diyelim %100 yağa doysa taş çatlasın alacağı yağ 0,2-0,3lt. Madem böyle bir durum var, o zaman yağ filtresini 2 saat önceden yağa basalım öyle değil mi? Kitapçıkta filtre dahil ibaresinin bir anlamı olmalı boşu boşuna yazmazlar oraya bence.
Siz bu konuyu paylaşınca aklıma acaba yetkili servis ne yapıyordu sorusu geldi.
Bu resim 1.6 115hp'lik eski aracımın yetkili servis bakım fişi, kapasitesi 4,5 ama 5 konmuş.
Bu resim de mevcut aracımın yetkili servis bakım fişi, 5,5 konulmuş[emoji3166][emoji848][emoji846]
Yetkili servis te kitapçıktan 0,5lt fazla yağ koyuyor. Bu bir standart uygulama olmuş. Bunun esprisi nedir acaba? Ya da kitapçıkta neden filtre dahil yazıyor?
Ben yine 5lt koyup devam edeceğim Allah izin verirse.
Buradaki püf noktasını bilen biri paylaşır da hepimizi bi aydınlatırsa çok sevinirim...