1 Ay içinde gelen 4. Trafik cezası

Tabiki uyulucak trafik kurallarına. Benim demek istediğim kırmızı ışıkta durunca çizginin 1 cm üstünde dur eds kitliyo cezayı. Bir çok kişi bunun farkında değil kırmızıda durdum ama yine ceza geldi diyo ondan dedim nadir abi
avrupa ülkelerinde (isviçre ve almaya) gördüğüm tanık oldum. bırakın çizgi üstüne lastiğin değmesini, güvenli mesafe dedikleri 1mt yi bırakmazsanız bile ceza kesiyorlar. yaya güvenliği için yaya geçidine en az 1 mt mesafede durulması gerekiyormuş. kuzenim yanımda 2 kez ceza yedi isviçrede. aynı şekilde bende almanyada 1 kez yedim. bizimkiler yine esnek çizgiye basmadan kesmiyorlar cezayı :)

Bende destekliyorum eds yi :D çok iyi vallahi herkes uysun kurallara. En sinir olduğum olay vallahi kırmızıda beklerken sarı yandığı anda kornaya basana deli oluyorum alıcan haydarı inicen aşşaya :sopa:

Topun tamamı çizgiyi geçtiğinde gol oluyor da, aracın ön tekeri çizgiyi geçtiğinde neden cezaya dahil olmasın? Bu kameraları kuran kişilerden Allah bir değil bin kere razı olsun. Önceden (Ankara'da iken) kavşakta kırmızı ışıkta beklerken eğer yolun sağ şeritinde duruyorsanız yanmıştınız, arkadan devamlı kornaya basarlardı, neymiş efendim sağa dönüşler serbestmiş. Yön gösteren ışık var mı yok, o zaman neye göre serbest diyorsun? Şimdi kameraların olduğu kavşaklarda herkes mum gibi. Demek ki isteyince bal gibi oluyormuş. Merthan'ın tespiti doğru, bir aracın ön tekeri çizgiyi geçiyorsa zaten yaya geçidinin bir kısmını işgal etmiş olmuyor mu? Bizler nasıl yolun ortasında yürüyen yayalara kızıyorsak, yayalarda kendilerine saygısızlık eden sürücülere kızıyorlar.

Şimdi burada hepimiz araç kullanıyoruz malum yaya geçitleri okul geçitleri var. Hangimiz bu bu kurallara uyuyor? Bugün canlı yaşadığım bir olay... trafik akıcı değil yaşlı bir teyze ama yürümesi mümkün değil kolunda iki kişi karşıda hastane var. Oraya geçmek istiyor ama kimsenin umurunda değil aynadan arkama baktım çok uzak noktada araçlar var. Hız zaten yok neyse durdum sırf yaşlı kadını geçirsinler diye ve arkamdan gelen arkadaş da durdu. Ama iki araç durmasına karşın öküzün teli açtı solu ve iki aracı birden solladı yani duran bizleri bizlerin durduğunu gören adamlar teyzeyi karşıya tam geçiriyordu ki bu öküz yüzünden 3 kişi aracın az kalsın altında kalacak idi. Pes diyorum artık. Kendimi de suçlu hissettim neticede ilk duran benim iyilik olsun geçirsinler dedim ama az kalsın adamlar aracın altında kalacak idi... şimdi bu öküze ceza az yeminle.

Ben bu tür durumlarda o öküzleri Allah'a havale ederek yol vermeye devam ederim. Yarınların neler getireceği hiç belli olmaz, bana göre dünyadaki en büyük mutluluk bir kişinin kendi işini kendisinin görebilmesidir. Unutmayalım hepimiz gün gelecek yaşlanacağız (hatta ben başladım bile :) ), bir insan fiziki olarak çok sağlıklı görünebilir, belki duyma engellidir, belki o an için çok dalgındır, ya da nörolojik veya psikolojik sorunları vardır, o nedenle tanımadığımız kişilerle iletişim kurarken biraz sağduyulu olmamız gerekir.

Konu yayalar olunca diğer bir konu da su sıçratma olayı , Ne yazık ki bazı şoförler empati kurmuyorlar, halbuki bazen kensidi de yaya olarak kaldırımda giderken su sıçratan arabalara kızmıştır . velhasıl özellikle şu yağmurlu günlerde yollarda oluşan su göletlerinden şayet çevresinde yaya varsa yavaş geçmek lazım, hatta yaya olmasa bile güvenlik için ve diğer araçları da sıvamamak için yavaş geçmek lazım, genelde yolların kaldırıma yakın kısımları düşük eğimli oluyor bu nedenle yol boyu kaldırım kenarlarında su toplanabiliyor yol boşsa sol şeritten giderek kaldımrılardan uzak durabiliriz.

Benimde başıma 3 sene önce bi olay geldi. Gidiş geliş olan bi yolda gidiyorum yoldada en fazla 40-50 km hızla gidilebilir. önümde karşıya geçmek istiyen yaşlı bi amca gördüm savaş abinin dediği gibi bizde yaşlanıcaz durdum yol verdim ama arkamdaki herif delirdi amcaya yol verdiğim için durmadan kornaya basıyo falan amca geçti karşıya bende yavaş yavaş devam ettim yoluma arkamdaki hala korna çalıyo daha hızlı gidecekmişim adam en sonunda sola attı kendini deli manyak hareketler yapıyo arabayla bağrıttırıyo arabayı beni solladı arabanın içinden bağrıyo falan bende deliyle deli olunmaz dedim adam bastı gitti neyse yol sola doğru biraz virajlı yolun sonu 4 yol ağzına bağlanıyo yolu bitirdim bi baktım bana söylenen adam kamyona yandan girmiş kamyoncuyla kavga ediyo. Bende yanından yavaş yavaş geçerken camı açtım adama araban çok yakışıklı olmuş bu kafayla devam et dedim camı kapadım yoluma devam ettim adam bön bön baka kaldı

Benimde başıma 3 sene önce bi olay geldi. Gidiş geliş olan bi yolda gidiyorum yoldada en fazla 40-50 km hızla gidilebilir. önümde karşıya geçmek istiyen yaşlı bi amca gördüm savaş abinin dediği gibi bizde yaşlanıcaz durdum yol verdim ama arkamdaki herif delirdi amcaya yol verdiğim için durmadan kornaya basıyo falan amca geçti karşıya bende yavaş yavaş devam ettim yoluma arkamdaki hala korna çalıyo daha hızlı gidecekmişim adam en sonunda sola attı kendini deli manyak hareketler yapıyo arabayla bağrıttırıyo arabayı beni solladı arabanın içinden bağrıyo falan bende deliyle deli olunmaz dedim adam bastı gitti neyse yol sola doğru biraz virajlı yolun sonu 4 yol ağzına bağlanıyo yolu bitirdim bi baktım bana söylenen adam kamyona yandan girmiş kamyoncuyla kavga ediyo. Bende yanından yavaş yavaş geçerken camı açtım adama araban çok yakışıklı olmuş bu kafayla devam et dedim camı kapadım yoluma devam ettim adam bön bön baka kaldı

Cesaretine hayran kaldım :)

Adalet çok çabuk tecelli etmiş :).

Geri