Merhaba iyi forumlar,
2001 model Opel Astra 1.6 Gl modelim var.
İlk aracım olduğu için pek çok konuda az düzeyde bilgim var.
Aracımın lastiklerinden pek memnun değilim. Şu an Michelin Energy 185-65-15 takılı ama hem çatlaklar göze çarpıyo hem de dişleri epey azaldı gibi.
Tanıdık bir lastikçiye gitmiştim, 2 si idare eder diyerek. 2 tane alıp daha sonra diğer 2sini de yenilememi önerdi.
Biraz sağlamcıyım, o yüzden 4ünü de değiştirmek istiyorum aslında. Ama lastikçinin dediğine göre 185-65-15 yerine 195 mi 190 mı ne öyle bir şeydi. Yani farklı ebatta bir lastik almamı önerdi. Artık genelde bu ebatları takıyoruz gibi öneride bulundu.
Tecrübeli olanlar siz ne önerirsiniz?
- 4 lastik yerine 2 lastik mi?
- Eğer 4 lastik derseniz hangi ebat uygun tercih olur?
(Şu an 185-65-15 var.)
2001 model Opel Astra 1.6 Gl modelim var.
İlk aracım olduğu için pek çok konuda az düzeyde bilgim var.
Aracımın lastiklerinden pek memnun değilim. Şu an Michelin Energy 185-65-15 takılı ama hem çatlaklar göze çarpıyo hem de dişleri epey azaldı gibi.
Tanıdık bir lastikçiye gitmiştim, 2 si idare eder diyerek. 2 tane alıp daha sonra diğer 2sini de yenilememi önerdi.
Biraz sağlamcıyım, o yüzden 4ünü de değiştirmek istiyorum aslında. Ama lastikçinin dediğine göre 185-65-15 yerine 195 mi 190 mı ne öyle bir şeydi. Yani farklı ebatta bir lastik almamı önerdi. Artık genelde bu ebatları takıyoruz gibi öneride bulundu.
Tecrübeli olanlar siz ne önerirsiniz?
- 4 lastik yerine 2 lastik mi?
- Eğer 4 lastik derseniz hangi ebat uygun tercih olur?
(Şu an 185-65-15 var.)