araba ilk çalıştıgında benzinle çalışır.Bu halde de mi geç çalışıyor...Ateşleme sistemine baktırdın mı?Özellikle ateşleme bobini,buji kabloları ve bujilere tekleme geç çalışma nedenidir.Lpg sistemlerinde en önemli faktör ateşleme sistemidir hata affetmiyor...
Birde araçla 120 ile giderken boşa atın biraz gidin eger araç stop ederse lpg sisteminiz alması gerektiginden fazla hava alıyor demektir.
ilk çalıştırmayı yaptıkdan sonra araçınızı biraz çalıştırın gaza geçiş sıcaklıgını bilmiyorum eger20-30 arası ise 1 dk.içerisinde gaz lambaları yanıp söner zaten o zaman gaz geçirin zaten otomatik geçiş oldugu için biraz gaza basınça geçer o şekilde kullanın sallamayı kesersiniz...
(bu sabah ilk çalıştırma için)
deprajda sönme olayı dedigim gibi fazla hava emişi yapabilir arabanız...zengin fakir karışım olayı bunu düzgün bir servis halleder sen ustayı degiş yeniden ayarlattır...Benim sistem egas hiç bir sorunum yok...Bu sistemler hep aynı çalışır tek farkı servis,usta ve birazda şans...
Sayın irfan_1 ustam, inan bir usta bulsam bu sorunlarıma çözüm bulacak, havadan 500 YTL para ödülü koydum. Masraflar hariç yeterki beni bu dertlerden kurtarsın.
Geçen hafta LPG takılan yerde 3 gün süreyle araştırıldı. Açıkcası bu sorunların hiçbirini benzinde yapmıyordu benim alet. Buji kabloları orjinal değil ama yeni. Bujiler orjinal ve 1 aylık. Ateşleme bobini yeni takarak denedik sonuç yok.
Hava alma konusunda bir çözüm sunmadı bakmadı da. En son güya LPG'nin regülatörüne giden sıcak su konusunda sorun varmış güya onunla ilgili bir iki bağlantı değişikliği felan yaptığını söyledi. Sonrasında denedik tekleme ve sönme işi olmadı gerçekten.(40-50 km denedik)
Ancak geç çalışma işi hala aynı olunca marş dinamosunu değiştirdik. Tamam oldu dediler. Şimdi tüm sorunlarım aynen devam ediyor.
Buna rağmen (Yaptım oldu deyipte herşeyin aynı kalması) artık aynı ustaya gitmek bile istemiyorum çünkü elimden bir kaza çıkmasından korkuyorum.
Artık yaa arabayı satacam yada LPG'yi tamamen söküp atacağım. Satmak istemiyorum arabamı seviyorum ama bir yandanda yeni LPG'de de aynı sorunları verirse işte o an bittiğim andır diyede korkuyorum.
(Sorunlar azalmıyor artıyor, bütün bunlara ek olarak 1'de kalkarken titreme ve rölanti düzensizliği sonucu sönmeler başladı. Sanırım artık benzinde de yapmaya başladı.)
Lafı uzattım kusura bakmayın ama bu konuda öyle dertliyimki anlatamam.
Fikir ve önerileriyle yardımcı olmak isteyen herkese çok içten teşekkürlerimi sunarım.
Saygılarımla...
(NOT: Bu konuda bana yardımcı olabilecek Adana-Hatay-Osmaniye illerinden işinin ehli bir usta tavsiye edebilecekler varsa çok sevinirim.)