2.0 opc

tamergunes

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaslar iyi geceler ben aracımı yeni aldım yalnız bu motor hakkında internette biraz araştırma yaptım bişey bulamadım hep karşıma 2.5 v6 opc motorlar cıktı 2.0 opc hakkında bilginiz var mı?

Vectra B de opc yoktu ki? O zamanlar Gsi, Gt zamanları. Bildiğim Opc panjuru var :) Opc diye motor kodu da yok maalesef. 2.5 v6 olanlar x25xe . 2.0 olanlar ise x20xe.
Türkiye Gt adı altında
İngiltere vs. de Gsi adı altında, aynı motorlar ile bi kaç modifiye ile satıldı.

aracı zaten gümrükten aldım almanya yapımı arac ve motor blogunda bıldıgımız opc yazıyor eco tech yazmıyor 2.0 opc yani

aracı zaten gümrükten aldım almanya yapımı arac ve motor blogunda bıldıgımız opc yazıyor eco tech yazmıyor 2.0 opc yani

Blokta ecotec, opc vs. yazmaz. Külbütör kapağı üzerindeki, plastik buji kapağını diyorsanız, forumumuzda da opc yazdıran üyeler var :) Keşke her yazan doğru olsa da, bizde 1.3 yerine 2.0 yazdırsak. Yok benim aracım Opc illa diyorsanız, opc resimleri koyarsanız biz de ilk kez opc görmüş, öğrenmiş oluruz. Aşağıda Opc modellerinin tamamını veriyorum, bunun harici modeli yoktur.

Opc Modelleri:

Satışta Olanlar:
Opel Corsa D OPC Nürburgring Edition (facelift)
Opel Astra J OPC
Opel Insignia OPC
Opel Insignia OPC Sports Tourer

Eskiler:
1999 - 2004 Opel Astra G OPC
2001 - 2006 Opel Zafira A OPC
2005 - 2011 Opel Astra H OPC
2005 - 2010 Opel Zafira B OPC
2005 - 2008 Opel Vectra C OPC
2006 - 2010 Opel Meriva A OPC

Opc hakkında geniş bilgi, modelleri, kuruluş tarihi vs. hakkında bilgi almak isterseniz Kaynak: http://en.wikipedia.org/wiki/Opel_Performance_Center

Blok dediğiniz şey şudur:
motor-govdesi-tamiri.jpg

Bu da forum üyesi Kerem in aracı, buji kapağına opc yazdırdı. Opc değil hali ile
16072012700.jpg

:kop: hahaha:D oda güzelmiş peki nerden anlıcaz şimdi bunu:D fotoları en kısa zamanda yükleyecegim zaten artık bakarsınız ama yetkili servise de götürdüğümde onlarda bu motor türkiyeye hiç gönderilmedi dediler bende anlamadım şimdi..

:kop: hahaha:D oda güzelmiş peki nerden anlıcaz şimdi bunu:D fotoları en kısa zamanda yükleyecegim zaten artık bakarsınız ama yetkili servise de götürdüğümde onlarda bu motor türkiyeye hiç gönderilmedi dediler bende anlamadım şimdi..

Bilmediğimiz bir şey çıkarsa biz de görmüş oluruz.
Ruhsattaki motor kodu nedir?
Birde motorun resmi yeterlidir aslen.

x20xe yazıyor motor numarasında

attachment.php

Resim mail ile geldi. Dediğim gibi araç bildiğimiz Vectra. Maalesef Opc lik bir durum yok, çünkü Vectra varken Opc daha kurulmamıştı. Araçtaki sağ ön bakalit eksik, radyatörün üzerindeki plastik parça devam etmemiş.

Ekli dosyalar

• 20140106_022300.webp
    20140106_022300.webp
    49.1 KB · Görüntüleme: 102
hadi ya :D yapacak bişey yok o zaman.. son olarak hızlanma sırasında spor moda aldıgımda 200km/h de 5. vitese atıyor bu normal mi? daha önce hiç vectra hatta opelim olmadı ondan performans durumu hakkında hiçbir bilgim yok

[MENTION=15551]The Day Walker[/MENTION] otomatik sorusuna cevap ver, aracının opc kardeşi gelmiş.

Geri