2. vitesde takılma sorunu

Ynt: 2. vitesde takılma sorunu

Sorunun ne olduğunu soran arkadaşlara açıklama yapayım. Motor soğukken 2. vites resmen geçmiyor. Kemikli vitesi ve ilk kez araba kullanan bir insan değilim. 2. viteste bildiğin geçmiyor. Motor ısındıktan sonra o sorun ortadan kalkıyor.

Sanki hızlıyken 1. vitese takmak istersin ve şanzıman 1. vitese geçmesine izin vermez ya aynı o şekilde 2. viteste aynı şekilde zorluyor. Ara gazı filan hak getire denedim yaramıyor. Zaten kamyonda kullanmıyoruz ara gazıyla vites değiştirecek olsam bu kadar para verip araba almazdım.

astramı aldıgım ilk haftayı hatırladımda yolda 2. Vitese geciremedim yani zorlanarak deil hic gecmedi tekrar 1 e atmıstım. Ama suan bakıyorumda zorlanma die bisey bile yok sadece ilk hafta olmustu bende yeni olmasına baglamıstım.
Zamanla gecer diyecegim ama  yanlısta yöneltmek istemem.

kürsad link' Alıntı:
Sorunun ne olduğunu soran arkadaşlara açıklama yapayım. Motor soğukken 2. vites resmen geçmiyor. Kemikli vitesi ve ilk kez araba kullanan bir insan değilim. 2. viteste bildiğin geçmiyor. Motor ısındıktan sonra o sorun ortadan kalkıyor.

Sanki hızlıyken 1. vitese takmak istersin ve şanzıman 1. vitese geçmesine izin vermez ya aynı o şekilde 2. viteste aynı şekilde zorluyor. Ara gazı filan hak getire denedim yaramıyor. Zaten kamyonda kullanmıyoruz ara gazıyla vites değiştirecek olsam bu kadar para verip araba almazdım.

Anladım. Sanırım bütün Astra J lerde görülen kronik bi sorun degil bu.  Benim aracı alalı 4 ay oluyor ne ilk aldıgımda ne şimdi böyle bi sorunla karşılaştım.

BİLDS link' Alıntı:
Anladım. Sanırım bütün Astra J lerde görülen kronik bi sorun degil bu.  Benim aracı alalı 4 ay oluyor ne ilk aldıgımda ne şimdi böyle bi sorunla karşılaştım.

Evet bütün Astra Jlerde görülen bir sıkıntı değil ama Sedanların bazılarında bu sorunu yaşayan birkaç kişi var. Belki de üretim esnasında belli bir seride bu sıkıntı olabilir.

Önceki astra g aracımda 2 den 1 e takarken bazen iyice bir kaktırmam gerekiyordu sorun değil de şanzumanın yapısından kaynaklanıyor heralde.

bilgilendırme ıcın tesekkurler aynı sorunu ben hava sogukken yasıyordum dedgınız gıbı cok soguk yagmurlu karlı havalarda vıtes ve debrıyaj sıstemı resmen donuyor aracın motoru ısındıkdan sonra normale donuyor servıse gıttım cozum getıremedıler :(

Beni de çok rahatsız eden bir şey değil ama bu kalıtede bır aracta vıtes gecıslerının daha iyi olması gerekıyordu golf falan kullanan varsa karsılastırma yapması daha objektif olur!; arakdasın dedıgı gıbı kamyon kullanmıyoruzki ara gazlarla vıtes degıstırelım:) ben de sureklı sorun yapmıyor ama v40'ın vıtesını gordukten sonra gercı aynı segment degıl ama astranın vıtesı gercekten kemıklı geldi; şimdilik servıse gıtmekten vazgectı gıdersem atarlanıcam cunku bılıyorum 15bın bakımında göstermek daha mantıklı zaten artık soguklarda gectı sorun yaratmıyor.

servisdeki ustaların size diyeceği ilk söz:Abi mis gibi bak geçiyor.Eğer ısrar ederseniz 2. diyeceği:O zaman arabayı buraya bırakın soğukken deneyelim.sogukken deneyince de sizi geçiştireceklerdir.

Benim aracımda takılma problemim yok ama vites geçişleri gerçekten kemikli.
1. yıl bakımında bende vites ayarına baktıracağım. Vites kolundan basit bir ayar ile düzeleceğini düşünüyorum.

Astra da nasıldı hatırlamıyorum; demek ki testte sorun yaşatmadı ki aklımda kalmamış ama Golf6'da hem debriyaj sert hemde vitesler resmen kazık gibi. Katur kutur sesler eşliğinde vites değişiyor, çok yakın arkadaşımın var ne zaman sürsem aynı şeyi konuşuyoruz.

Geri