2. vitesde takılma sorunu

Ynt: 2. vitesde takılma sorunu

Servise gitmeye fırsat bulamadım ınsallah yarın gıdecegım ama sinirliyim 55bın lıralık bır aracta boyle sorun olmamalı! merak ettıgım sızlerde 2 ve 3'e gecısler nasıl acaba ben mı abartıyorum! 1den 2'ye gecınce yumusak mı gecıyor yoksa 2 kademelı mı gecıyor arada bır bosluk ve kemıkli bır gecıs hıssedıyor musunuz? yanı 3den 4'e atınca gayet guzel yumusak gecıyor sızın araclarda 1 2 gecısı de boyle mı?

dreamofice link' Alıntı:
Servise gitmeye fırsat bulamadım ınsallah yarın gıdecegım ama sinirliyim 55bın lıralık bır aracta boyle sorun olmamalı! merak ettıgım sızlerde 2 ve 3'e gecısler nasıl acaba ben mı abartıyorum! 1den 2'ye gecınce yumusak mı gecıyor yoksa 2 kademelı mı gecıyor arada bır bosluk ve kemıkli bır gecıs hıssedıyor musunuz? yanı 3den 4'e atınca gayet guzel yumusak gecıyor sızın araclarda 1 2 gecısı de boyle mı?

motor soğukken 2. vitese resmen geçmiyor. Diğer viteslerde sıkıntı yok. Motor ısınınca da sıkıntı yok.

kürsad link' Alıntı:
motor soğukken 2. vitese resmen geçmiyor. Diğer viteslerde sıkıntı yok. Motor ısınınca da sıkıntı yok.
peki bu normal mı gecen aracların vıtesı nasıl gecıyor? bır arabaya bu kadar para ıste sonra dandık bır şanzıman koy! istanbulda neredesın sen? yarın ben opel atakoye gıdecegım ıstersen gel beraber yaptıralım seve seve o vıtesı gecırecekler!

dreamofice link' Alıntı:

Benimki ilginçtir ki bazen kemikli geçiyor, bazen de gayet rahat geçiyor. (motorun sıcaklığından bağımsız olarak)
Ama hiçbir zaman tamamiyle 2ye geçmeme gibi bir durum olmadı. Sadece kemikli geçiş oluyor.

dreamofice link' Alıntı:
peki bu normal mı gecen aracların vıtesı nasıl gecıyor? bır arabaya bu kadar para ıste sonra dandık bır şanzıman koy! istanbulda neredesın sen? yarın ben opel atakoye gıdecegım ıstersen gel beraber yaptıralım seve seve o vıtesı gecırecekler!

Bende Opel Ataköy'e götüreceğim ancak bu aralar işlerim yoğun. Fırsat bulamıyorum. Muhtemelen haftaya götürebilirim. Eğer haftaya kadar gitmemiş olursan beraber gidelim. Orada Gökhan usta var. 2 hafta önce kendisiyle bu konuyu konuştum. Motor sıcakken bakmıştı. wd-40 sıktık ama işe yaramadı. Gidersen beni de söyleyebilirsin.

sorun gecmemesı degıl de kemıklı gecmesı , şimdi opel almanya'ya emaıl attım ozetle bu kafayla gıdersenız Turkıyede cok musterı kaybedersınız dedım ya Turkıyedekı servıslerı uyarın adam gıbı hızmet versınler ya da burada benım gıbı bır cok ınsanın sonrakı aracı opel olmayacak dedım.
  Gökhan ustayla gecen konustum yarın bır ugrayacagım bakalım napacaklar.

Baran_ link' Alıntı:
Astra da nasıldı hatırlamıyorum; demek ki testte sorun yaşatmadı ki aklımda kalmamış ama Golf6'da hem debriyaj sert hemde vitesler resmen kazık gibi. Katur kutur sesler eşliğinde vites değişiyor, çok yakın arkadaşımın var ne zaman sürsem aynı şeyi konuşuyoruz.

Test aracında sorun olsa bile sanmıyorum ki bayi o şekilde teste sunsun..

Bugün servise gittim atakoy opel'e , sorunlar 2. vitesdekı sorunu hallettmek ıcın yaglama ve ayar yapıldı yanlız vıtes kısmı sokulmedı motor tarafından yapıldı suankı durumu daha iyi gibi sanırım bırazda vıtes sert ve kemıklı, fıskıye ayarlarını yaptırdım ve ön cam surtme ıcın sılıkon sprey sıktırdım o da cok hallolmadı gercı ama genel anlamda memnun kaldım hızmet ilgi iyiydı

Hersey yarın sabah belli olur. Umarım duzelmistir. Haftaya ben de Opel atakoyde olacagim

Geri